logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesyłać pliki na Samsung C100 przez USB? Szukam odpowiedniego oprogramowania

shane 08 Sty 2005 11:50 968 6
REKLAMA
  • #1 1120076
    shane
    Poziom 11  
    Witam wszystkich!!! mam wielki problem. Mam kabel usb do c100, ale nie moge nic wrzucic zero dzwonków tapet nic. mam program easy gprs, i samsung phone menager ale one sa pod comy a nie pod usb chya pomóżcie proszę może jakis program podpowiedz. z góry dzieki. pozdro
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1122771
    bolo16
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam
    Musisz zainstalować program do tworzenia wirtualnych portów com np IrCOMM2K ze stronki http://www.samsung.boo.pl/download.php Potem to już tylko ustawiasz sobie port com w EasyGPRS i jazda.

BTW Nie pisz postów pogrubionymi literkami.
    pozdro
  • #4 1151908
    pawełek25
    Poziom 2  
    ja tez mam z tym problem poniewaz (nie)odpalilem program ze stronny samsunga IrCOMM2k i wyskakuje mi "odnalezienie wymaganego pliku.DLL NEWDEV.DLL bylo nie mozliwe" przy wcisnieciu setup. i dupa ;/
    nie mam pojecia co zrobic
  • REKLAMA
  • #6 1152022
    pawełek25
    Poziom 2  
    eh zrobilem tak i wyskoczylo -Blad przy uruchomianianiu programu "Plik NEWDEV.DLL jest polaczony z brakujacym eksportem NTDLL.DLL:NtQueryInformationProces" i nie dziala :/
  • REKLAMA
  • #7 1153141
    shane
    Poziom 11  
    bo z tym programem jest drobny zonk... dziala on pod xp or win2000 a jak masz inny to nie pojdzie ja mam me i nie chodzi ale wybralem sie do kumpla i tam chodzi eh ale nadal nic nie zrobilem z tym kablem nie mam juz cierpliwosci:) trudno ale sie nie poddam:D pozdro dla wszystkich

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kabel USB do telefonu Samsung C100, jednak nie może przesłać plików takich jak dzwonki czy tapety. Dostępne programy EasyGPRS i Samsung Phone Manager działają tylko przez porty COM, a nie bezpośrednio przez USB. W odpowiedziach zasugerowano, że transfer plików na Samsunga C100 możliwy jest jedynie przez IrDA lub GPRS. Aby korzystać z EasyGPRS przez USB, należy zainstalować oprogramowanie tworzące wirtualne porty COM, np. IrCOMM2K. Jednak instalacja IrCOMM2K na nowszych systemach niż Windows XP lub 2000 powoduje błędy związane z brakującymi plikami DLL (np. NEWDEV.DLL) i nie działa poprawnie na Windows ME. W efekcie użytkownik nie uzyskał działającego rozwiązania do przesyłania plików przez USB i rozważa dalsze próby lub alternatywne metody transferu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA