logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire One D255 - błąd inf file txtsetup.sif przy instalacji XP z USB

alberthus 29 Kwi 2012 20:13 5599 8
REKLAMA
  • #1 10844565
    alberthus
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Witam

Chciałbym zasięgnąć porady doświadczonych forumowiczów w sprawie instalacji Win xp z pendiva.

Otóż panuje jakaś klątwa. Przerzuciłem różne fora, problem się powtarza ale nikt nie zaproponował konkretnego rozwiązania.

Zrobiłem Win xp na pendivie (na pocztku WIn XP profesional SP 32 bit, Win XP oryginał w języku angielskim, WIN Xp Black edition).

Po ustawieniu bootowania z usb wyrzuca komunikat:

"inf file txtsetup.sif is corrupt or missing, status 18"

O co chodzi z tym?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10844896
    alberthus
    Poziom 16  
    Niestety to nie działa.

Nie da się wskazać lokalizacji windowsa. Mam obraz iso później jeszcze rozpakowałem i wskazałem folder.

Same errory na konsoli się wyświetlają.
  • REKLAMA
  • #4 10845418
    Adrian_1591
    Poziom 28  
    Ocena: 55
    Nie może nie działać z własnej winy, gdyż własnie z tej konkretnej stronki i zawartej na niej linków sam utworzyłem kilka bootujących pendrive'ów.
    Więc robisz coś nie tak, bądź wina obrazu :arrow: spróbuj z oryginalnej płyty Windows XP.
  • REKLAMA
  • #5 10846640
    alberthus
    Poziom 16  
    Obraz jest dobry bo zainstalowałem na Virtualnej maszynie tego WIN XP i działa.

Czy kolega robiąc tego pendriva wskazywał obraz windowsa iso czy może folder z setup?

Może mam w złej postaci tego Windowsa.
  • #6 10846686
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Zobacz instrukcje

Dodano po 1 [minuty]:

alberthus napisał:
    Obraz jest dobry bo zainstalowałem na Virtualnej maszynie tego WIN XP i działa.

To nie znaczy ze obraz nie zacznie sie sypać przy instalacji z USB, nie wiadomo co zostało zmienione w tych pseudo modyfikowanych windowsach
    No chyba ze instalowałeś z już gotowego instalatora na USB ?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 10846703
    alberthus
    Poziom 16  
    Instalowałem już z USB i działało ale to był WIN XP Black Edition v8 ale że jest to śmieć totalny to teraz próbuję wrzucić czystego WIN XP profesional.
  • #8 10846793
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    alberthus napisał:
    Instalowałem już z USB i działało

Przywróć ustawienia fabrycznie w biosie, nie jednokrotnie pomagało to przy ładowaniu sie płyt typu hirens boot cd
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 10847151
    Adrian_1591
    Poziom 28  
    Ocena: 55
    Wskazujemy cały zamontowany obraz (jak zwykłą płytę CD).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z instalacją systemu Windows XP z pendrive'a na laptopie Acer Aspire One D255, otrzymując komunikat o błędzie "inf file txtsetup.sif is corrupt or missing, status 18". Forumowicze sugerują różne rozwiązania, w tym sprawdzenie poprawności obrazu ISO, przywrócenie ustawień fabrycznych BIOS-u oraz upewnienie się, że wskazany jest cały zamontowany obraz, a nie tylko folder z plikami instalacyjnymi. Użytkownik próbował różnych wersji Windows XP, w tym oryginalnej oraz modyfikowanej (Black Edition), ale napotykał na problemy z instalacją.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA