logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Wildfire nie sygnalizuje naładowania baterii .

Tedi30 29 Kwi 2012 20:54 4047 13
REKLAMA
  • #1 10844718
    Tedi30
    Poziom 21  
    Ocena: 33
    Zainteresowanych prosze o podpowiedz. HTC Wildfire nie sygnalizuje naładowania baterii.Telefon posiadam od roku. Od miesiaca na wyczucie musze ładowac.Bateria trzyma dobrze.Co moze byc przyczyna.Pozdrawiam!!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10844776
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    Baterie podmieniales? Jaka przeszlosc telefonu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10845111
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    Bez podmiany baterii to nic nie zrobisz bo nie ma sensu nawet otwierac telefonu.
    Jednak wykluczajac baterie i jesli problem hw to moze byc ciezko.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 10845273
    compix
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Nie sygnalizuje naładowania baterii, to znaczy że nie pokazuje jaki jest poziom, nie pokazuje kiedy został naładowany? W systemie czy dioda?

Może po prostu to kwestia systemy tylko.
  • #6 10850178
    Tedi30
    Poziom 21  
    Nawet ja na noc włanczm ładowanie to dioda nigdy nie zapali sie na zielono.Jest szansa na zrobienie tego we własnym zakresie.Moze jest strona na przprogramowanie jak w noki -PC Suite.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 10851311
    compix
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Warto przywrócić najpierw ustawienia fabryczne.

Dużo nie stracisz, a może jednak pomoże:)

Jak długo już używasz urządzenia? Jesteś jego pierwszym właścicielem? Akumulator może kończy żywot.
  • #8 10852637
    Tedi30
    Poziom 21  
    Przywrociłem ustawienia fabryczne.Tel.ładowal sie calą noc i dioda zapalila sie a zielono zobaczymy co bedzie dalej.Pozdrawiam!!!!!!!!
  • Pomocny post
    #9 11568163
    cyberpen
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    A jam mam taki problem ,że w moim htc bateria ładuje się maksymalnie do 80% Zmiana ladowarki nic nie pomogła więc zmieniłem baterie i dalej to samo :/
    Ma ktoś pomysł jak rozwiazać ten problem ?
  • Pomocny post
    #10 11571377
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Uszkodzony jest układ na płycie głównej odpowiadający za odczyt stanu baterii. Gdy przełożysz taką baterię naładowaną do "80%" do sprawnego telefonu to pokaże on że jest w pełni naładowana.
  • Pomocny post
    #11 11572796
    Kamil16161616
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    cyberpen robiłeś hard reset?
  • #12 11572814
    Tedi30
    Poziom 21  
    Telefon oddałem do serwisu.W punkcie T-mobile sygnalizowałem problem ale nie biorą ani baterii i ładowarki (twierdza ,że na baterie jest gwarancja tylko dwa miesiące}.Był jeszcze inny problem i wymieniono nowa płytę i problem jest taki sam z ładowaniem.ZNALAZŁEM SPOSÓB.Wyłączam telefon i ładuje około półtorej godziny.Jak załączę telefon to w INFO O AKUMULATORZE PASEK ZIELONY jest do końca.A po kilku minutach zapala się dioda na zielono.Korzyści krotko się ładuje. A tak to do pięciu godzin trzeba ladować. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam!!!!!!!!!!
  • Pomocny post
    #13 12066841
    gylorm
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    OlekMTG napisał:
    Uszkodzony jest układ na płycie głównej odpowiadający za odczyt stanu baterii. Gdy przełożysz taką baterię naładowaną do "80%" do sprawnego telefonu to pokaże on że jest w pełni naładowana.

Wiesz dokładnie który to układ? Może przelutowanie pomoże, mam już dwie takie sztuki i nie wiem co z nimi zrobić.
  • #14 12074889
    Tedi30
    Poziom 21  
    Oddalem tel do serwisu wymienili całą plyte glowna tel.znalazłem sposob na ladowanie baterii szybko....wlaczamy telefon i zaczynamy ladowac. Ponad godzine i dioda zapala sie na zielono ,a pasek jest na 100% tak samo robilem na starej plycie tel.Natomiast przy wlaczonym tel. ładuje sie kilka godzin .byc moze uszkodzony jest uklad o ktorym piszesz,ale jak funkcionuje to co opisalem warto sprobowac. Pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi .Zamykam temat!!!!!!!!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem HTC Wildfire, który nie sygnalizuje naładowania baterii, mimo że bateria trzyma dobrze. Po roku użytkowania, telefon wymaga ładowania na wyczucie. Użytkownicy sugerują, że problem może leżeć w uszkodzonej baterii lub w układzie na płycie głównej odpowiedzialnym za odczyt stanu baterii. Wskazówki obejmują przywrócenie ustawień fabrycznych, co pomogło w przypadku jednego z użytkowników, oraz ładowanie telefonu w trybie wyłączonym, co również przyniosło pozytywne rezultaty. W przypadku dalszych problemów, zaleca się skontaktowanie się z serwisem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA