logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Visual Basic - MS Access 2000: Aktualizacja pola tekstowego z kalendarza 9.0

galble 08 Sty 2005 16:54 3205 1
REKLAMA
  • #1 1120810
    galble
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Robię bazę danych w MS Access 2000 i mam problem z formantem ActiveX kalendarz 9.0. Nie wiem jak zrobić aby po nakliknięciu na dzień w kaledarzu jego data pojawiła się w określonym polu tekstowym.Przy każdym kliknięciu na dzień w kalendarzu chce by ta data w polu tekstowym się zmieniała. próbowałem wpisać kod przyrównawczy kalendarz do danego pola w róznych Zdarzeniach kalendarza ale nic się nie udawało. Udało się jak zrobiłem przypisanie do ruchu myszką w szczególach formularza ale nie o to mi chodzi:(.Proszę o pomoc.

Dodano po 5 [godziny] 47 [minuty]:

Już sobie poradziłem z problem. Wystarczyło w Visualu dopisać samemu swoje zdarzenie. Ogólnie w formantX nie zdarzenie "przy kliknięciu" i trzeba było samemu sobie dopisać i konać przyrównania pola tekstowego do ActiveFormant:
    Private Sub FormantActiveX7_Click()
    Me!Tekst5 = Me!FormantActiveX7
    End Sub
  • REKLAMA
  • #2 1682532
    gpawluk
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Po kliknięciu na właściwości obiektu w projekcie wystarczy wskazać źródło formantu na Twoje pole w tabeli zaciągniętej do tego formularza na którym jest kalendarz
REKLAMA