logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV: Philips 32PFL3606H, Sharp LC-32SH340E czy LG 32LK450?

laaant 02 Maj 2012 14:15 6510 17
REKLAMA
  • #1 10852647
    laaant
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Mój stary czteroletni Sharp przestał działać.Jest do kasacji ponieważ naprawa jest droższa od telewizora.Zaproponowano mi w ramach gwarancji 5 letniej w Euro Agd takie modele:Philips 32PFL3606H,Sharp LC-32SH340E,
    LG 32LK450.Który z nich jest godny uwagi i dlaczego?.Używam telewizora w szczególności do oglądania filmów z komputera oraz zdięć.
  • REKLAMA
  • #2 10854495
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 10860479
    laaant
    Poziom 11  
    Zakładam że żadna ubezpieczalnia nie działa dla klijenta, ale dla siebie.Tak też się wyraził jeden z dyrektorów dużej korporacji ubezpieczeniowej.Przypuszczam że typy tych telewizorów to modele najbardziej zblizone do starego Sharpa który miałem, a którego się nie produkuje.Dano mi nową opcję: Wybrac cokolwiek w Euro Agd .Zwrócą mi sumę za wybrany model z propozycji, a rożnicę w cenie za inny wybrany dopłacę.I tu jestem w Pozycji początkowej.Większy z mniejszymi bajerami ale lcd - czy mniejszy z większą ilością bajerów też lcd.Tylko jaki?Kto pomoże dziadkowi antkowi?
  • #5 10862033
    laaant
    Poziom 11  
    Dzięki .Genialne opracowanie.Idealny wzorzec dla każdego.Prześlę wszystkim dziadkom z mojego podwórka.
  • #6 10862463
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 10862809
    laaant
    Poziom 11  
    Może inaczej . 32 - 37 cali.Taki mebel - stara komoda kalahari.
  • #8 10869307
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 10869644
    Kpc21
    Poziom 23  
    Ocena: 103
    Napisz ile możesz wydać na ten telewizor. Od jakiej kwoty jest liczona różnica i ile możesz dopłacić.
  • REKLAMA
  • #10 10869682
    laaant
    Poziom 11  
    Też dziękuje LOCOLOCO
    to rozwija myślenie w tym wieku.Poczytalem trochę.
    Funkcje dodatkowe:
    USB - przyda się ze względu na możliwość przesyłania na tv obrazów zdięć, wyświetlania filmów z komputera,wyświetlania opracowań technicznych obrazów,schematów.
    Wejście internetowe - przeglądarka dziala jeszcze nienajlepiej więc nie.
    Mam tylko odtwarzacz cd i żadnych innych urządzeń więc 2 wejścia hdmi to chyba dość.
    3D- nie wchodzi w grę bo męczy wzrok.Może za 5 lat.
    Każdy tv ma wyjścia audio więc można go podlączyć pod mój Bang Olufsen.Na jednym z tv jest opcja nagrywanie.Czy to znaczy że sygnal usb można puszczać w obie strony? Np odtwarzać z dysku i nagrywać na dysk?Opis na ten temat marny. Kasy nie zwracają.Zapłaciłem za mój stary 3500.Odpowiedniki Sharpa są od 1250 do 1350,więc wybrałem ten najdroższy.1350 mi zwrócą ,a mogę dołożyć do tysiąca.
  • #11 10871498
    B. Greda
    Poziom 14  
    Większość współczesnych TV ma tylko optyczne wyjście dżwięku na kino domowe . W moim co prawda jest na eurozłączu sygnał video w PALu i dźwięk stereo ( do podłączenia magnetowidu ) ale zarówno obraz jak i dźwiek jest przesunięty w czasie w stosunku do tego co widać na ekranie LCD .
  • #12 10873003
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 10873287
    laaant
    Poziom 11  
    Dla każdego jest ważne co innego.Nie zmienię komody bo ładna więc musi na niej stać coś co też do niej pasuje. ma 80 cm więc plazma odpada bo będzie wystawać poza.A szkoda.
    37 cali albo 32.
    to pierwsza alternatywa 37 cali:

Samsung UE37D5000
    Ekran: 37 cali, Full HD
    Technologia 3D: nie
    Technologia odświeżania: 100 Hz Clear Motion Rate
    Parametry dodatkowe: DLNA, USB - zdjęcia, muzyka, film, PiP - obraz w obrazie

A to druga 32 cale:
    Samsung UE32ES5500
    Ekran: 32 cale, Full HD
    Technologia 3D: nie
    Technologia odświeżania: 100 Hz Clear Motion Rate
    Parametry dodatkowe: Internet, WiFi Ready, DLNA, USB - zdjęcia, muzyka, film, USB - nagrywanie, PiP - obraz w obrazie, TimeShift, Skype
    oba po tej samej cenie
    A może dziadek antek ma kupić jeszcze co innego?

locoloko nie dla dziadków z podwórka.Proszę o mniej cynizmu.I dziękuję za nakłonienie do edukacji.To dylemat dla kazdego kto staje przed sytuacją zakupu nowego urządzenia.Miał stare, ma kupić nowe a wiedza na temat nowego
    ... mniej niz zero...I do tego jeszcze multum starego w sklepach.Wyczytałem ze ustawieniami w sklepie reguluje się rynek sprzedaży tv.
    Prosze o opinię z pozdrowieniami dla wszystkich- OPONEO- maniaków.
  • #15 10879614
    laaant
    Poziom 11  
    Jestem pod wrażeniem.Ale przez Euro Agd nieoferowany.
  • #16 10882237
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #17 10882348
    Misiekfu
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Ja przed chwilą kupiłem Philipsa 42PFL4307 którego dzisiaj rano dostarczyli do sklepu (Media Expert). Z tego co wyczytałem na angielskiej stronie Philipsa ( na polskich stronach ani jednej wzmianki o tym modelu jeszcze) to to samo co 4007h tylko z funkcja 3D. Na 3D mi nie bardzo zależało ale cena (2299) wydała mi sie przystępna, jutro opisze wrazenia jak go podłącze.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje nowego telewizora po awarii modelu Sharp. W ramach gwarancji zaproponowano mu trzy modele: Philips 32PFL3606H, Sharp LC-32SH340E oraz LG 32LK450. W dyskusji podkreślono, że Philips 32PFL3606H jest najlepiej ocenianym modelem spośród zaproponowanych. Użytkownik rozważa również inne opcje, w tym większe telewizory, które pasowałyby do jego mebli. Wskazano na istotne funkcje, takie jak USB do przesyłania zdjęć i filmów oraz możliwość podłączenia do systemu audio. Uczestnicy dyskusji sugerują również inne modele, takie jak Samsung UE37D5000 i Samsung UE32ES5500, które oferują dodatkowe funkcje, takie jak DLNA i nagrywanie. Wartością dodaną jest również kalibracja obrazu dla lepszej jakości wyświetlania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA