logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Które radio lepsze w tej samej cenie? Pioneer, Kenwood, JVC, Clarion, SONY.

wronx13 06 Maj 2012 15:31 1153 4
REKLAMA
  • #1 10866911
    wronx13
    Poziom 9  
    Witam,

Otóż ostatnio uzyskałem możliwość kupna jednego z czterech radii samochodowych w cenie dokładnie 200zł. I teraz moje pytanie, kupno którego radia będzie najlepszym wyborem ?.

Pioneer DEH-2200UBB
    KENWOOD KDC-4047U
    JVC KD-R401
    CLARION CZ100EG
    SONY CDX-GT35U

Które z nich ma lepsze brzmienie?
  • REKLAMA
  • #2 10866929
    Sarever
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    Ja mam Sony dokładnie ten sam model, ma bardzo fajne brzmienie, jest proste w obsłudze, ma sporo przydatnych funkcji np. Quick Browzer czyli wyszukiwanie utworów po tytułach. Mam je już od 2 lat i działa bezawaryjnie, ma wszystkie potrzebne wyjścia na dodatkowe wzmacniacze, automatyczne anteny itp.
  • REKLAMA
  • #3 10866960
    wronx13
    Poziom 9  
    Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. A posiada ktoś lub testował resztę podanych przeze mnie radii. Jak się ma ten Soniacz brzmieniowo do np. Pioneer'a albo Kenwood'a ? Bo słyszałem że jeżeli chodzi o marki Sony i JVC to lepiej je omijać ze względu na kiepskie brzmienie .
  • REKLAMA
  • #4 10867286
    Zenek1988
    Poziom 28  
    Ocena: 64
    Z własnych doświadczeń z sony mogę powiedzieć że brzmieniowo wypadają raczej kiepsko. Jvc jednak wcale nie jest złe. Kenwood jest fajnym radyjkiem. Ogólnie sporej różnicy między tymi radiami nie ma. W takiej cenie to bardziej patrzałbym na to czy dane radio tobie odpowiada wyglądem i funkcjami niż skupiał się na jakości dźwięku. Dla każdego inne może okazać się lepsze.
  • #5 10868368
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
REKLAMA