logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ACER ASPIRE ONE D270 - problem z klawiaturą i przyciskiem Fn po instalacji Win7

Snapy7 12 Maj 2012 04:41 2857 11
REKLAMA
  • #1 10886710
    Snapy7
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witajcie. kupiłem ostatnio netbooka ACER ASPIRE ONE D270 na Linuxie, ale że nie podobał mi sie OS to zainstalowałem WIN7. Teraz mam najprawdopodobniej problem ze sterami choc nie jestem pewien. Klawiatura pisze normalnie ma polskie znaki ale nie moge napisac małych liter [Ć] i [Ę] reszta znaków działa poprawnie. Drugim problemem jest nie działająca opcja przycisku ''Fn'' od regulacji jasności obrazu (wcześniej nie działała żadna z opcji "tych niebieskich Fn" ale po zainstalowaniu jakiś sterowników zaczeły działac. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 10889958
    Snapy7
    Poziom 10  
    wyobraź sobie że właśnie stąd je ściągałem i nie działa
  • REKLAMA
  • #4 10890358
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Snapy7 napisał:
    ale po zainstalowaniu jakiś sterowników zaczeły działac

Przypomnij sobie jakie byly instalowane. Adres masz i znasz.
  • REKLAMA
  • #5 10891026
    Snapy7
    Poziom 10  
    To może poradzisz mi coś jeszcze na internet, przed reinstalką było wszystko git, teraz ściąga max 8-10kb/s

Dodano po 2 [godziny] 56 [minuty]:

Sprawa klawiszy Fn już załatwiona. teraz tylko kwestia klawiatury i prĘdkości pobierania
  • #6 10893366
    Snapy7
    Poziom 10  
    Internet już załatwiony, tylko teraz skąd wziąĆ stery do klawierki
  • Pomocny post
    #7 10893667
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Sterowniki do chipsetu masz zainstalowane najnowsze?
  • REKLAMA
  • #8 10894028
    Snapy7
    Poziom 10  
    ze strony producenta.

ciekawi mnie tylko daczego inne polskie znaki normalnie działają a te dwa nie
  • #9 10894064
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3544
    Snapy7 napisał:
    ciekawi mnie tylko daczego inne polskie znaki normalnie działają a te dwa nie

Wystarczy zapytać wujka Google:
    http://lmgtfy.com/?q=brak+%C4%86+i+%C4%98
  • #10 10899353
    Snapy7
    Poziom 10  
    wszystko fajnie mam wszystkie znaki. okazało się że sterowniki do WiFi(broadcom) blokowały te dwie litery tylko teraz jest problem bo karta sieciowa nie ma sterów i nie mam neta w netbooku ;p a innych działających sterowników nie znalazłem
  • Pomocny post
    #11 10899370
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3544
    Sterowniki mają być zainstalowane - wystarczyło poczytać to co znalazł wujek Google!

Może to pomoże:
    "Aby to naprawic, nalezy wejsc do "konfiguracji systemu" z panelu sterowania:

Panel sterowania > System i zabezpieczenia > Narzędzia administracyjne > Konfiguracja systemu

i wylaczyc Broadcom Wireless LAN Tray (Tray Applet) w zakladkach "uslugi" i "uruchamianie", a nastepnie zrestartowac komputer."
  • #12 10899446
    Snapy7
    Poziom 10  
    Link

znalazłem takie stery na jakimś angielskim forum. Jakaś dziwna wersja ale działa i net i ę ć

Problem rozwiązany ;) Dziękuje wszystkim

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problemy z klawiaturą i przyciskiem Fn po zainstalowaniu systemu Windows 7 na netbooku ACER ASPIRE ONE D270, który wcześniej działał na Linuxie. Klawiatura nie obsługiwała polskich znaków [Ć] i [Ę], a przycisk Fn do regulacji jasności ekranu nie działał. Po zainstalowaniu odpowiednich sterowników problem z klawiszami Fn został rozwiązany, jednak użytkownik nadal miał trudności z klawiaturą. Okazało się, że sterowniki do karty sieciowej Broadcom blokowały te znaki. Po znalezieniu odpowiednich sterowników, problem został ostatecznie rozwiązany, a netbook działał poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA