logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi Gamma z A4 - Funkcja GALA, jak działa i do czego służy?

autosuper 10 Sty 2005 12:43 1830 2
REKLAMA
  • #1 1125711
    autosuper
    Poziom 24  
    Ocena: 104
    Do czego sluzy w w.w. radiu pokretelko opisane jako GALA , mam wrazenie ze u mnie to nie chodzi , skok potencjometru przy tej funkcji jest bardzo maly , a efektow zadnych . Cala instalacja radiowa jest oryginalna i moim zdaniem powinna chodzic troche lepiej niz to jest u mnie , byc moze ze ustawienie tej "GALI" jest winne . Niewiem czy grzebac przy tym radiu , czy sie to wogole oplaca bo moze poprostu to tak ma chodzic . Bardzo prosze o pomoc z ta GALA , co to jest i do czego sluzy .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1126128
    Kodem_PL
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    GALA - tak w Audi nazywa sie funkcja podnoszenia poziomu glosnosci wraz ze wzrostem predkosci. Rozumiesz, im szybciej jedziesz tym glosniej radio gra. Swietna funkcja jesli dziala. To co wtedy prawdopodobnie regulujesz pokretlem co ma taki maly skok, to stopien podbicia tej glosnosci przy wzroscie predkosci, bo moze sie robic w wiekszym lub mniejszym stopniu glosniej.
  • #3 1136926
    autosuper
    Poziom 24  
    Ocena: 104
    Dzieki za pomoc , faktycznie to sluzy do tego co piszesz , tyle ze dziala srednio skutecznie hehe , no ale taki juz tego urok , radio pdglasnia sie dopiero pozyzej 180 km/h , takze w polskich warunkach przy tak licznych autostradach pokretelko to moze mi sluzyc jako ozdoba radia . Pozdrawiam , jeszcze raz dzieki za info .
REKLAMA