Witam, chciałem zapytać o telewizor SAMSUNGA, jest to nowy model i nie mogę znaleźć w necie opinii. Proszę o wypowiedź znawców tematu, czy możecie coś powiedzieć na temat tego modelu, czy może kupić coś o podobnej funkcjonalności z zeszłego roku ? Pozdrawiam, Marcin.
Miałem styczność z tym tv i wszystko zależy od tego czego sam oczekujesz,jakie masz wymagania. Jak dla mnie bardzo dobrze się sprawuje,nie można narzekać. Ale podaj więcej szczegółów i wtedy dopiero będzie można powiedzieć, czy ten tv jest dla Ciebie odpowiedni.
to może mi pomożecie też się zastanawiam nad tym modelem
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor?
15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?
2-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem?
1 do 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu?
różnie
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć?
ma być przymocowany do wysięgnika teleskopowego
6. Jak słońce świeci w pokoju?
rano do 12:00
7. Jaki masz obecnie telewizor?
kineskopowy SONY TRINITRON 29"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
bardzo dobra jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora?
cyfrowy kablówka
10 .Jakie urządzenia?
x-box + laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor?
ok 7.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?
obojetne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
sport i seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie?
tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
tak 10%
16. Preferencje co do marki?
nie jestem przywiązany do marki
17. Preferencje co do wielkości?
40-42 cale
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
jak się obraz rozmazuje i nie widzę napisów
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?
wieczorem
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?
4000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?
może mieć ale to nie jest wymóg bardziej zależy mi na bardzo dobrej jakości HD
Mnie interesuje jedno, dlaczego Kolega Locoloco obojętnie od zapytania poleca tylko marki Sony, Sharp, Panasonic, Phillips sporadycznie Toshiba ? Naczytałem się trochę Kolegi postów i nasuwa mi się pytanie, czy tylko ci producenci płacą ?
Tylko nie bierze do siebie, że jeśli jakieś kraje nie wymieniłem to nie znaczy że one nie istnieją.
Nie zauważyłeś dużej liczby Samsunga (nawet ktoś napisał że najwięcej)
Teraz dojdą kolejne - bo przetestowałem Toshibę , TCL, Loewe.
Ale jeśli masz na myśli Technica czy Sky - to się nie doczekasz.
Po prostu lubię dobrą jakość.
Mam na myśli LG, Samsung które biją na głowę połowę proponowanych przez Ciebie w licznych wątkach modelach, a które Ty notorycznie pomijasz w swoich "specjalistycznych" radach.
Np na stronie którą podlinkowałeś , szukasz tylko tego, co chcesz znaleźć i nie porównuj rynków polskich, amerykańskich i japońskich bo się ośmieszasz.
Link A polski rynek jest dość specyficzny tv za więcej niż 3000 PLN kupuje co 10 nabywca, a w Twoich linkach nawet takiego przedziału cenowego nie ma, zejdź na ziemię.
Każdy sądzi. wg siebie .
Najważniejsze że dla Ciebie jest Lg najlepsze
Innych oczywiście producentów nie ma .
Wszystkie portale ns świecie są głupie jedynie masz patent na wiedzę
i oczywiście nie ośmieszasz się .
Ale oprócz ble , ble ble, żadnych argumentów .
Zostanę z oparciem o wiedzę portali światowej klasy a nie prymitywnego ble ble ble ble..
Użytkuję ten model już 2 tydzień i jestem bardzo zadowolony z zakupu.
TV z kablówki - obraz super malutkie literki widać z daleka przy notowaniach giełdowych na TVN CNBS 0 jest owalne a nie kwadratowe. Żywe i ładne kolory czarny jest czarny a nie szary
Smart tv i przeglądanie internetu to fajna zabawka ale do przeglądania internetu trzeba sobie dokupić klawiaturę i mysz bezprzewodową bo można oszaleć wpisując literki pilotem.
2D do 3D tu tylko przy konwersji filmu DVD w jakości HD jest efekt trójwymiarowy oglądanie tv w 3D mija się z celem.
Co innego jak włączymy film na DVD w 3D nie spodziewałem się takiego efektu,
jak w kinie piłka odbita rakietką zatrzymała mi się przy nosie.
Fajny design cienka ramka jak multimedialny obrazek na ścianie wszystkie przyciski i gniazda schowane za telewizorem.
✨ Użytkownicy dyskutują na temat telewizora SAMSUNG UE40ES6710S, zwracając uwagę na jego jakość obrazu oraz funkcjonalność. Wiele odpowiedzi sugeruje, że wybór telewizora powinien być uzależniony od indywidualnych potrzeb, takich jak wielkość pomieszczenia, odległość od ekranu oraz preferencje dotyczące marki. Niektórzy użytkownicy polecają alternatywne modele, takie jak Sharp 40 LE 830, Philips 40PFL 6007, Sony 40HX 750 oraz Panasonic 47ET5, wskazując na ich lepsze parametry w kontekście oglądania sportu i filmów. W końcu, jeden z uczestników podzielił się pozytywnymi doświadczeniami z użytkowania modelu SAMSUNG UE40ES6800, podkreślając jego zalety, takie jak jakość obrazu i funkcje Smart TV. Wygenerowane przez model językowy.