logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i Z jakiej sieci i kraju pochodzi ten product code?

c-y-r-u-s 18 Maj 2012 22:28 3497 14
REKLAMA
  • #1 10911688
    c-y-r-u-s
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    Mam Nokie 6230i z numerem product code 0524536 pytanie na jaki kraj sieć wypuszczony został telefon ??
  • REKLAMA
  • #3 10912470
    c-y-r-u-s
    Poziom 16  
    Jak to sie sprawdza dla dct4 Tiku ??
  • REKLAMA
  • #5 10915471
    c-y-r-u-s
    Poziom 16  
    W nokiach BB5 sa dostępne product code a ze starszych dct4 wd2 gdzie szukać ?W starszych modelach noki na polski rynek był napis Minister łączności etc na naklejce ale nie na każdej,informacje potrzebuje dla własnej wiedzy !Proszę o odpowiedz
  • #6 10915565
    krz2k
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    c-y-r-u-s napisał:
    W nokiach BB5 sa dostępne product code a ze starszych dct4 wd2 gdzie szukać ?
    We wszystkich telefonach tego producenta są product code, co rozumiesz przez dostępność? Przecież nikt ich nigdy nie ukrywał ;D
    Szukać można posiadając choćby plik NMS Transceiver Codes Global.xlsx

c-y-r-u-s napisał:
    W starszych modelach noki na polski rynek był napis Minister łączności etc na naklejce ale nie na każdej,informacje potrzebuje dla własnej wiedzy!
    Był napis czy go nie było, jakie to ma znaczenie?
  • REKLAMA
  • #7 10915709
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1435
    Dalej nie rozumiem nic z Twoich postów, pytasz o tiku, a potem robisz wykład o napisie ministra łączności, którego aktualnie nie ma od dłuższego czasu. W nokiach na naklejce pod baterią masz słowo CODE po którym masz ciąg cyfr, które podobnie jak w BB5 są product codem. Uściślij swoje zapytania, bo nie potrafię uchwycić istoty Twojego problemu.
  • #8 10917529
    c-y-r-u-s
    Poziom 16  
    Prosiłem o podanie źródła gdzie mam szukać do jakiego kraju i sieci nalezą product code z dct4 a co do bb5 chyba jasno wynika ze są w sieci dostępne bez problemu(tak wiem ze jest na każdej naklejce CODE) ,czy nie pisze wyraźnie po Polsku ??tylko chciałem wiedzieć źródło z dct4 i nic poza tym ,odpowiedz nie na temat mi nic nie pomoże pozdr
  • REKLAMA
  • #9 10919009
    Redgy
    Poziom 33  
    Ocena: 825
    Najprostszy sposób to szczytnie info telefonu JAF Odeonem po usb jeśli nie masz boxa. Tam ci jawnie w logu określi jaki soft jest w telefonie, product code itp itd. Dodatkowo wyświetli ci kraj i wszystko to co potrzebujesz.

Pomocny będzie tutaj tutorial jak tego nigdy nie robiłeś.
  • #10 10919565
    c-y-r-u-s
    Poziom 16  
    Nie,nie o to mi chodzi :) mam taki product code 0524536 z noki 6230i użytkownik odpowiedział mi na jaki kraj i siec byl wypuszczony dzięki za to ale nie dostałem odpowiedzi jak to wyczytał i czym , pisałem o product code z bb5 bo można znalesc np polskie w sieci i porównać ,mam hwk i tez mogę szukać po sofcie ale nie da się tego zrobic z dct4 nie ma takiej opcji ,zapytam sie czy jest jakas baza danych tych product code starszych od bb5 ??Reasumując mam dany kod z naklejki i chce znaleźć siec i kraj pochodzenia tylko tyle chce wiedzieć !!!czy jaf ma taka funkcje ? Jeżeli nie znacie odpowiedzi trudno dzięki mimo wszystko !
  • #11 10919657
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    No i na co Ci tyle wykrzykników. Sprawdzić jest bardzo łatwo. Ściągasz całą paczkę instalacyjną do RM-72 , instalujesz na dysku ( standardowo to c:\program files\nokia\phoenix\products ) odnajdujesz ustawienia konfiguracyjne pod dany product code, otwierasz go i masz już tam wszystko opisane. Poniżej masz przykład.
    ------------------------------------------------------------------------------
    0524536
    [ProductInfo]
    ProductType=RM-72
    PpmId=A
    Description=EURO-A SONOFON DK, Black
    UseDefaultProductProfile=No
    RestoreDefaultRestore=1
    ContentPackageId=SONOFON

[Flash_for_special_HW]
    Active=true
    eija=rm72_73_11003.810
    eija_ppm=rm72_73_110E_03.81A
    eija_cont=rm72_73_110E_03.81.ucp_SONOFON
    1mux=rm72_73_11003.810
    1mux_ppm=rm72_73_110M_03.81A
    1mux_cont=rm72_73_110M_03.81.ucp_SONOFON

[Settings]
    Setting1 = Product Profile
    Setting2 = GPRS Settings
    Setting3 = GBG Wallpaper
    Setting4 = Colour WUG Logos
    Setting5 = Operator PowerDown Screen
    Setting6 = WAP Bookmarks
    Setting7 = Link Delegate
    Setting8 = Static Menu Settings
    Setting9 = Certificates

[NMP.Cmn.ProductProfileFN]
    ProductProfileFile=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\RM-72_EU.pp
    [NMP.Cmn.GprsSettingsFN]
    gprssettings=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\sonofon.gpr
    [NMP.Cmn.UserSettingsRWFN]
    File for Wallpaper=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\sonofon.wpg
    [NMP.Cmn.LogoServer]
    OPDS_Filename=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\sonofon.opd
    ColourWUG_Filename=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\sonofon.wug
    [NMP.Cmn.WapSettingsAndBookmarksFN]
    WapBookmarksFile=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\sonofon.wb2
    [NMP.Cmn.NvdAccessFN]
    linkdelegatesettings=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\sonofon.ldg
    [NMP.CmnI.NvdFN]
    Static Menu Settings=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\RM-72_EMEA.gto
    [NMP.Cmn.WtlsFN]
    File=C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-72\RM-72_No.wtl

[Modes]
    Default=Test
    TimeOut=80000
  • #12 10919665
    Redgy
    Poziom 33  
    Ocena: 825
    Ja takiego softu do DCT4 nie znam. A klient musiał go szczytać gdzieś, czymś i wiedział.
    Druga opcja to taka że sobie po prostu wziął odczytał jaki to soft *#0000# i sprawdził w navifirm model 6230i, ściągnął soft załadował w Product i wyciągnął info. Stąd wiedział co to za soft z jakiego kraju itp.
  • #13 10919721
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Redgy napisał:
    sprawdził w navifirm model 6230i

Navifirm ma softy do DCT-4?
  • #14 10919893
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1435
    arti123 napisał:
    No i na co Ci tyle wykrzykników. Sprawdzić jest bardzo łatwo. Ściągasz całą paczkę instalacyjną do RM-72 , instalujesz na dysku ( standardowo to c:\program files\nokia\phoenix\products ) odnajdujesz ustawienia konfiguracyjne pod dany product code, otwierasz go i masz już tam wszystko opisane. Poniżej masz przykład.
    ------------------------------------------------------------------------------
    0524536
    [ProductInfo]
    ProductType=RM-72
    PpmId=A
    Description=EURO-A SONOFON DK, Black
    UseDefaultProductProfile=No
    RestoreDefaultRestore=1
    ContentPackageId=SONOFON

Dokładnie z paczki mam owe info.

c-y-r-u-s napisał:
    Jak to sie sprawdza dla dct4 Tiku ??

c-y-r-u-s napisał:
    W nokiach BB5 sa dostępne product code a ze starszych dct4 wd2 gdzie szukać ?W starszych modelach noki na polski rynek był napis Minister łączności etc na naklejce ale nie na każdej,informacje potrzebuje dla własnej wiedzy !Proszę o odpowiedz

Tylko dalsza treść tematu gdzie użytkownik c-y-r-u-s pyta o tiku i napisy "ministerstwo łączności" itd ni jak dla mnie zrozumiałe.
  • #15 10927720
    c-y-r-u-s
    Poziom 16  
    Jeżeli ma napis minister łaczności to wiadomo że pochodzi z polski ,no można sie było domyślić , co do mojego pytania to dzieki juz wiem wszystko .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada Nokie 6230i z numerem product code 0524536 i pyta, z jakiej sieci i kraju pochodzi ten kod. Odpowiedzi wskazują, że telefon został wydany dla duńskiej sieci Sonofon. Dyskusja obejmuje również kwestie związane z odczytem product code w starszych modelach DCT4 oraz BB5, a także metody pozyskiwania informacji o oprogramowaniu i kraju pochodzenia telefonu. Użytkownicy sugerują użycie narzędzi takich jak JAF lub Navifirm do uzyskania szczegółowych informacji o telefonie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA