logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y560 - jak uchronić przed uszkodzeniem zawiasów?

Henio Elektryk 20 Maj 2012 08:29 2306 5
REKLAMA
  • #1 10915297
    Henio Elektryk
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam,

właśnie stałem się właścicielem Lenovo Y560. W tym modelu ponoć pękają zawiasy, które mogą doprowadzić do uszkodzenia matrycy. Laptop ma już 11miesięcy, nie ma gwarancji.
    Pytanie: Co zrobić żeby nie uszkodzić zawiasów? W grę nie wchodzi nie użytkowanie :D

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10915919
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Henio Elektryk napisał:
    W tym modelu ponoć pękają zawiasy, które mogą doprowadzić do uszkodzenia matrycy.

Osobiście o tym nie słyszałem, ale wątpię aby problem ten występował w każdym laptopie, to zależy m.in. od użytkowania danego egzemplarza
    Henio Elektryk napisał:
    Co zrobić żeby nie uszkodzić zawiasów?

Nie używać ich
    Henio Elektryk napisał:
    W grę nie wchodzi nie użytkowanie :D

No to czego oczekiwałeś ?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10915947
    michal_aniol
    Poziom 33  
    Ocena: 100
    Można zminimalizować uszkodzenie zawiasów przez równomierne otwieranie klapy po środku. Wiele osób ciągnie klapę z jednej strony np. lewej. W wyniku tego powstają naprężenia i istnieje większa możliwośc uszkodzenia zawiasów/klapy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10917240
    Vogelek23
    Poziom 34  
    Ocena: 84
    W przypadku, gdy klapa jest już pęknięta, wiele osób otwiera ją trzymając z obu stron w pobliżu zawiasów (mniej więcej w połowie krótszych boków matrycy).
    Taki zatem sposób otwierania na pewno zmniejszy ryzyko pęknięcia klapy, która jeszcze nie pękła.
  • REKLAMA
  • #5 10917758
    Henio Elektryk
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Myślałem, że warto zainwestować w nowe zawiasy np. ze złota, albo na McGyvera zabezpieczyć to jakoś. "łotewer".

Dzięki za rady.
  • #6 10917790
    Vogelek23
    Poziom 34  
    Ocena: 84
    Henio Elektryk napisał:
    albo na McGyvera zabezpieczyć to jakoś.
    Nawet, gdyby klapa i zawiasy były z nanokompozytu diamentowo-nanorurkowego, to i tak nic Ci to nie da, gdy w pobliżu znajdzie się Chuck Norris ;)
REKLAMA