Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Motorola v8 razr blokada dostępu ? Simlock ?

drval22 20 May 2012 15:31 3723 7
    drval22
    Level 12  
    Witam!
    Czy da się jakoś domowymi sposobami zlikwidować ten komunikat, który jest prawdopodobnie blokada simlocka ? Telefon to motorola V8 razr.
    bajeczny88
    Level 26  
    Jedyne co możesz zrobić to zlecić komuś wygenerowanie kodu na podstawie Twojego numeru imei. Jeśli na ekranie pojawi się komunikat "podaj kod specjalny" to wpisujesz i po simlocku. Usługa wygenerowania takiego kodu to kilka złotych. Poszukaj w internecie. O ile oczywiście tego simlocka masz, bo za dużo nie napisałeś kiedy co i jak z tym komunikatem.
    TommyOne
    Level 10  
    Witam.
    Przyłączam się do tematu.
    Kupiłem taki telefon w ładnym stanie, ale ma simlocka na dawną Erę.
    Komisy w okolicy rozkładają ręce, tzn. podejrzewam że się im nie chce.
    Czy pomógłby mi ktoś ściągnąć tego nieszczęsnego simlocka? Oczywiście nie za darmo ;)
    Dzięki z góry ;)
    blahfff
    Level 40  
    Szukaj kogos ze smart-clipem bo zdaje sie, ze to byla jedyna opcja na zrobienie tego kablem. Alternatywnie, mozna tez kodem jesli licznik nie jest zablokowany a telefon wola i kod po wlozeniu innej karty SIM. Przez jakis czas dostepu do kodow nie bylo, ostatnio opcja znowu sie pojawila choc troche drozej, ale w okolicy 40zl powinno byc to do ogarniecia.
    TommyOne
    Level 10  
    Dzięki za odpowiedź. Czyli po prostu telefon do szuflady "na pamiątkę", bo nikt tego się nie podejmie. Ewentualnie może w T-Mobile zlitują się i ściągną tak jak to kiedyś zrobili mi z Nokią.
    No szkoda. Dość fajny telefon, a nie do użycia już dla mnie.
    blahfff
    Level 40  
    Skad pomysl, ze nikt sie nie podejmie. Serwisy ktore sa na rynku 10 lat i wiecej nadal istnieja i taki sprzet wciaz moga miec. Motorole byly popularne i sporo tego z simlockami sie trafialo. Do tego masz opcje kupna kodu jesli licznik nie jest zablokowany, a do tego nawet z domu wychochodzic nie trzeba. Nic ci tego nie zrobi za 5zl, ale jest to jak najbardziej wykonalne.
    TommyOne
    Level 10  
    Temat załatwiony.
    Nikt w żadnym komisie nie miał kodów do Ery na ten model. Tylko na Orange i to w takich cenach, że szkoda gadać.
    Smart Clipa nikt nie ma, bo twierdzą że to jest płatne i na dzień dzisiejszy nawet sam na siebie by już nie zarobił.
    Operator mi go ściągnął.
    Ogólnie super telefon. Zwłaszcza jak masz zestaw car kit audio, fajna dekoracja z walorami użytkowymi ;)
    Pozdrawiam.
    blahfff
    Level 40  
    TommyOne wrote:
    Smart Clipa nikt nie ma, bo twierdzą że to jest płatne i na dzień dzisiejszy nawet sam na siebie by już nie zarobił.

Totalna bzdura, bo tu chodzi o starego Smart-clipa sprzed dobrych 7-8 lat. Nie bez powodu sugerowalem poszukac serwisow ktore sa na rynku odpowiednio dlugo i wciaz moga taki sprzet miec. Sam z miesiac temu robilem jakas V8-ke wlasnie tym sprzetem.

Co do kodow - zdarzalo sie, ze operator je zmienial (np Orange), ale zasadniczo do Motoroli baza byla uniwersalna wiec dziwne, ze nic nie znalazles w cenie ktora wczesniej podalem.

Tak czy inaczej, wazne, ze odblokowany i jeszcze posluzy.