logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MINI HD2000 - brak napisów na HBO, jak ustawić?

Mbay 20 Maj 2012 23:01 2723 2
REKLAMA
  • #1 10918173
    Mbay
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam w/w dekoder w CP. O ile przy poprzednim starociu umiałem ustawić napisy w j. polskim, np. na HBO, tutaj się po prostu nie da. Zadzwoniłem do Centrum Obsługi Klienta i dostałem informację, że niektóre audycje nie mają nadawanych napisów. A, no i panowie w COKu powiedzieli mi, że jeżeli przełączy się na oryginalny język, to napisy powinny się pojawić automatycznie. Ok, poprzednio też było, że niektóre filmy nie miały napisów, ale jednak większość (zwłaszcza premiery itp.) miały taką opcję. Teraz nawet nie ma czegoś takiego w menu, przycisk "Język" zmienia tylko audio, a w "Ustawieniach" można włączyć tylko język napisów, ale co mi po tym, skoro się nie wyświetlają. A więc da się ustawić te napisy, czy nie?

Przepraszam, jeśli temat trafił do nieodpowiedniego działu i proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12837501
    Remik71
    Poziom 24  
    Ocena: 302
    Czy ktoś to rozwiązał? Dziś miałem styczność z tym dekoderem i ten sam problem.
  • #3 12838800
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5396
    Nic tu do rozwiązywania nie ma, po prostu CP NIE 'pobiera" napisów ekranowych ze strumienia danych dosyłu HBO, bardzo często nawet nie ma TXT w CP na programach, gdzie u innych nadawców TXT mają, czasami jest też tak, że napisy ekranowe są, ale są pobierane z telegazety na danym programie, a, że CP TXT na tym kanale nie "pobiera", to nie ma nic, poza tym, skoro minęło od pierwszego wpisu 1,5 ROKU, i nadal jest tak samo, to znaczy, że tak już zostanie.
REKLAMA