Witam
Mam takie małe pytanko. Czy antenę DPM HD-11 można jakoś stuningować by była bardziej przydatna? Po otworzeniu obudowy tak to w środku wygląda:
Niestety nie ma możliwości podłączenia anteny zewnętrznej, co rozwiązało by problem, w grę wchodzi tylko pokojowa (no i z drucianą w domu też może być problem - żona twierdzi, że antena ma ładnie wyglądać
. Na tej w tej chwili ściągam mux2 (100kW) bez większych problemów (chociaż w deszczową pogodę to różnie), natomiast mux3 (2,5kW) licho (po podłączeniu zasilacza i wzmacniacza lepiej widać, aczkolwiek nie zawsze) i mux1 jeszcze chyba nie działa chociaż cos sie tam pojawia (10kW). Do nadajnika Olsztyn Pieczewo mam 3,5 km w linii prostej a przeszkody to niestety w mieszkaniu 2 ściany, no i trochę dachu.
A może kupić coś innego?
Mam takie małe pytanko. Czy antenę DPM HD-11 można jakoś stuningować by była bardziej przydatna? Po otworzeniu obudowy tak to w środku wygląda:
Niestety nie ma możliwości podłączenia anteny zewnętrznej, co rozwiązało by problem, w grę wchodzi tylko pokojowa (no i z drucianą w domu też może być problem - żona twierdzi, że antena ma ładnie wyglądać
A może kupić coś innego?