logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens bateria 1500mAh z Allegro – wasze doświadczenia z wydajnością i trwałością

ffiilliippoo 12 Sty 2005 14:31 1215 5
  • Pomocny post
    #2 1131756
    kondziorek
    Poziom 14  
    witam!
    mysle, ze nie wykorzystasz jej w pelni :(
    po pierwsze, bo pewnie trzeba by bylo wgrac inne ustawienia baterii, a do baterii wiekszych niz 700 czegos takiego nie znalazlem...
    ja akurat jakis czas temu kupilem na allegro baterie do C55 o pojemnosci ponad 1000 i ona nie wyciaga mi z telefonu wiecej, niz ta firmowa 7-setka...
    a tak wlasciwie, to moge powiedziec, ze jest duzo gorsza
    bo najpierw, przez dluzszy czas swieci ta bateria na full, a potem dosc szybko poziom spada do 0...
    na wyswietlaczu juz nic poziomu nie wyswietla, a ona jeszcze jakis czas pociagnie.
    No ale nie dziala tak dlugo jak ta, ktora dostalem z aparatem.
    A tak poza tym, czy pewna jest jej pojemnosc?? Przeciez naklejke mozna inna nakleic.
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #3 1131772
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    baterie sa juz tanie jak barszcz i każda szanująca sie firma daje na nie gwarancje. na sieci gwarancja jest tyle warta co nic. w punkcie jak kupisz masz przynajmniej pieczątke zakładu a to juz jakas podstawa jest . poza tym zgadzam sie z przedmówca. glowa muru nie przebijesz jak telefon nie jest dostosowany do obsługi takiej baterii to nic nie zdziałasz.
  • #4 1131781
    ffiilliippoo
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Ale zwrućcie uwage na cene. Jak chciałbym kupic orkinalną to poszedłbym z torbami :-)
    Mam s 55 bateria trzyma mi około 4 dni chciałbym aby trzymała około 8.
  • Pomocny post
    #5 1131790
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    nie masz szans na to by ci tyle trzymała. dobrze bedzie jesli telefon bedzie ja ladował. ten fonik nie był tworzony do pracy z taką kobyłą. a poza tym skąd wiesz czy ona rzeczywiscie ma taka pojemność? mam w nokii 7650 baterie o pojemności 1400 i trzyma tyle co standardowa. szkoda było kase wydawac.
  • Pomocny post
    #6 1131837
    ralph03
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    bylem jakis czas temu w komisie. Sprzedawca dajac jednemu gosciowi baterie powiedzial, zeby nie patrzał na pojemność. Powiedzial mu, że parametry baterii są zblizone do orginału. Tak wiec moze miec ona 1500 mAh a bedzie tak naprawde miala ledwo 700 mAh.

Nie oplaca sie kupowac na allegro. Bardzo wiele jest przypadkow, ze dostaniemy wadliwą. Komorka nie bedzie chciala jej ladowac, lub nie będzie krotko trzymać. Wiecej stracimy kasy na odsyłaniu baterii i reklamowaniu jej. Najlepiej wybrac sie wlasnie do komisu. Tam czesto sprzedawca mowi, ze jak cos jest z baterią nie tak to od reki wymienią na inny egzemplarz.
    Na allegro zanim dostanie się dobry egzemplarz to straci sie sporo kasy na przesyłki, sporo czasu na reklamowanie i sporo trzeba się nadenerwować. Oczywiscie wszystko to wystepuje jesli dostaniemy wadliwą baterie do telefonu :) Nawet mozna spojrzec w komentarze sprzedającego, ze wielu ludzi woli z wiadomch racji wystawic negatywa niż męczyc sie z wysyłkami i zwracaniem towaru.
    Dlatego jesli ktos chce ryzykować to moze kupić na jakiejs aukcji w necie. Ja jednak polecam wszelkiego rodzaju komisy. Oczywiscie jesli sprzedający bez problemu wymieni na inny egzemplarz wadliwą baterie.

Ale sie rozpisałem, sorki :P
REKLAMA