logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

(Szukam/Zamiennik)Targa TV LCD-LT 3010-Zasilacz zewnetrzny

UniverMan88 01 Cze 2012 12:30 987 7
REKLAMA
  • #1 10955380
    UniverMan88
    Poziom 2  
    Witam, potrzebuje pomocy. Potrzebuje zasilacza do tego Tv, jest to zasilacz 4 pinowy. Na angielskiej stronie znalazłem zasilacz do niego, ale za kosmiczną dla mnie kwotę, 60funtów, czyli około 300zl. Układ pinów powinien być taki:
    1.+
    3.+
    2.-
    4.-

Zasilanie 24V-5,398A

Chodzę w mieście po sklepach i komisach i nie mogę dostać zasilacza, przydałaby się porada jakiegoś fachowca w tej dziedzinie, który mi pomoże coś wymyśleć. Telewizorek kupiłem za grosze (50zl), żeby na działkę mieć do oglądania, a tu taki problem. Czy ktoś pomoże? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10955727
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    /zasilacz-do-lcd-24v-3a-60w-5-5-x-2-5mm-bezawaryjny-i2388603248.html tylko wystarczy przerobić gniazdo a jak będzie za mało wydajny prądowo to szukaj zasilacza od laptopa. Były takie z tym napięciem.

3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym). [radsat]
  • REKLAMA
  • #3 10956276
    UniverMan88
    Poziom 2  
    Wtyczke przerobic,ale jak ja przerobic?To musi miec takie wejsci jak na zalaczonym linku:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Ten zasilacz co podales wyzej ma tylk 3A,czy to moze byc za malo?
  • Pomocny post
    #4 10956837
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    A tu szukałeś? Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Jak wpiszesz w google zasilacz 24V to znajdziesz.
  • #5 10957222
    UniverMan88
    Poziom 2  
    Tak,ale wciaz problem jest taki,jak ta wtyczke przerobic i gdzie?Bo nie stac mnie zeby wydawac ponad 200zl za zasilacz i jeszcze pewnosci nie mam czy bedzie wszystko chodzic.Wkopalem sie z tym telewizorem chyba.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 10957275
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6810
    Tutaj masz tańszy Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Wtyczka 4-pin. bo i prąd duzy (2 Positive and 3,4 Negative? )
    Możesz to sprawdzić lub zanieś do prawdziwego elektronika.

pasuje kazdy z 24V /7A (sa do laptopów) po lekkiej przeróbce (problem z koncówka 4-pin)
    Adapter Netzteil für FSP180-AAA LCD TV (180W; 24V; 7,5A; four-pin )
  • #7 10959087
    UniverMan88
    Poziom 2  
    lisek napisał:
    Tutaj masz tańszy Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Wtyczka 4-pin. bo i prąd duzy (2 Positive and 3,4 Negative? )
    Możesz to sprawdzić lub zanieś do prawdziwego elektronika.

pasuje kazdy z 24V /7A (sa do laptopów) po lekkiej przeróbce (problem z koncówka 4-pin)
    Adapter Netzteil für FSP180-AAA LCD TV (180W; 24V; 7,5A; four-pin )

Dzieki bardzo,cena juz tansza jezeli chodzi o 1 link,ciekawe ile przesylka by wyszla.A jezeli chodzi o uklad pinow w tym zasilaczu z 1 linka,to nie bedzie z tym jakichs komplikacji?+,-,+,-
  • REKLAMA
  • #8 10959836
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zasilacza do telewizora Targa TV LCD-LT 3010, który wymaga zasilania 24V i 5,398A z 4-pinowym złączem. Znalazł zasilacz w Anglii za 60 funtów, co jest dla niego zbyt drogie. W odpowiedziach sugerowane są alternatywne zasilacze, w tym modele do laptopów, które mogą wymagać przeróbki wtyczki. Użytkownik obawia się, że zasilacz o mniejszej wydajności (3A) może być niewystarczający. Podano również linki do tańszych opcji oraz porady dotyczące przeróbki wtyczki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA