Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki dekoder naziemnej telewizji cyfrowej i zwykłej telewizji satelitarnej kup?

07 Jun 2012 10:27 11506 15
    Anonymous
    Anonymous  
    AxelNext
    Level 38  
    mietek633 wrote:
    chciałbym zapytać czy potrzebuję jakąś dodatkową antenę do odbioru DVB-T? Czy wystarczy zwykła czasza?
    Czasza do naziemnej DVB-T :?:
    Hmmm, widziałem już takie anteny ale zazwyczaj czasza służy do odbioru telewizji satelitarnej DVB-S.

Ogólnie kup jeden z odbiorników Combo Fergusona ARIVA np. 120 czy też 210, do tego antenę satelitarną 80-85 cm + dwa konwertery lub jeden Monoblock (ASTRA + HotBird) + antena do naziemnej.

Wcześniej zaczerpnij trochę więcej wiedzy zanim zadasz następne pytanie.
    Anonymous
    Anonymous  
    AxelNext
    Level 38  
    mietek633 wrote:
    czy będę mógł oglądać z naziemnej i satelitarnej telewizji (bez żadnych kart) równolegle na tych dekoderach?
    Tak.
    Fergusona ARIVA Combo to dwa tunery w jednej obudowie.
    Anonymous
    Anonymous  
    AxelNext
    Level 38  
    Ojciec zapewne testował jakiś dekoder płatnej platformy cyfrowej dlatego nie mógł nic złapać bo dekoder bez karty nie działał.

mietek633 wrote:
    Ustawić sobie np program TVP1HD (z NTC) jako pierwszy a np. Al-Jazire jako drugi (z satelity) i móc przełączać się między nimi pilotem bez żadnych problemów. Czy to jest możliwe na tym urządzeniu czy nie?
    Z tego co wiem to nie ma takiej możliwości bo musisz przełączać się między tunerami T i S dlatego robi się osobne listy dla T i S
    Jeśli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi bo może są jakieś tunery combo z taką możliwością.
    krych97
    Level 16  
    Ja mam dekoder samsung DSB-S305G z polsatu. Kupiłem go kilka lat temu i teraz wymieniłem na nowy więc stary mi został. Tak sobie myślałem czy nie można go wykorzystać do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej. Jeśli się da to jak?
    AxelNext
    Level 38  
    krych97 wrote:
    dekoder samsung DSB-S305G
    To jest dekoder telewizji satelitarnej DVB-S więc nie wykorzystasz go do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej DVB-T.
    krych97
    Level 16  
    A da się go jakoś wykorzystać żeby za darmo oglądać telewizję?
    krych97
    Level 16  
    A czy da się odbierać TVP1, TVP2 i polsat?
    krych97
    Level 16  
    Czyli z polskich TV trwam i polonia? :cry:
    krych97
    Level 16  
    Chyba jednak kupie jakiś dekoder dvb-t i będę mieć polskie kanały za darmo. Ostatnio w biedronce widziałem dekodery z polsatu za 100zł.
    princessa2013
    Level 2  
    potrzebuję prosty w instalowaniu i obsłudze dekoder dla rodziców do tv naziemnej, wcześniej mieli dekoder t TP SA, był wymieniany kilka razy i potrzebuję coś niezawodne, oczywiście w porównaniu do poprzedniego sprzętu:)