logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór hostingu i domeny dla firmy - opinie o 1&1, różnice, umowy, SEO

mrozo94 19 Cze 2012 20:10 931 5
REKLAMA
  • #1 11019406
    mrozo94
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam

Poszukuje serwera hostingowego, na którym będę mógł umieścić stronę www (strona dla firmy).

Podobno serwis nazwa.pl jest delikatnie mówiąc niefajny i nie należy go wybierać.
    Co sądzicie o 1&1 o którym czytałem, czy ma ktoś z Was z nim doczynienia i ew. jakie jest Wasze zdanie o tym serwisie.

Pytanie moje jest jeszcze jedno:
    Serwis oferuje: domenę, hosting oraz serwery. Czy to oznacza, że jeśli wezmę umowę z domeną to ona nie będzie w sieci ponieważ nie będzie na serwerze?

Wiem, wiem pewnie to są głupie pytania, ale w takim razie czym się różni domena od hostingu i po co są wykupywane dodatkowe serwery.

Co do osób mających umowę z 1&1:
    - Na ile trzeba podpisać umowę?
    - Jaka jest wielkość domeny (ile GB pojemności)?

I ostatnie pytanie dotyczące wyszukiwarki Google:
    - Jak zwiększyć efektywność wyszukiwania (co oprócz tagów w sekcji <head> strony WWW można zrobić)

Proszę o pomoc... :D

Pozdrawiam:
    mrozo
  • REKLAMA
  • #2 11019549
    Dragas
    Poziom 26  
    Ocena: 197
    Jeśli będziesz wykupywał serwer/hosting u jakiegokolwiek usługodawcy, wybierz z domeną (lub przeniesienie domeny jeśli posiadasz już).

Dlaczego chcesz 1&1? Może i znana firma, ale kiedyś próbowałem się z nimi dogadać i jakoś nie byli chętni.
    Osobiście polecam HostPark. Konkurencyjne ceny; a co najważniejsze pomoc w ciągu kilki-kilkunastu min! o każdej porze dnia i nocy.

Jeśli chodzi o pozycję w google, to poczytaj o SEO.
  • REKLAMA
  • #3 11019912
    Kempas
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    polecam linuxpl.com, masz tam kreator strony darmowy i możesz zrobić sowie stronę w łatwy sposób. Mam u nich kilka hostingów i jestem zadowolony, ceny niskie.Oferują też domeny, na początek niskie ceny ale potem tylko trochę wyższe. na nazwa.pl nacieli się nie jedni za 1 zł ale przedłużenie w bardzo wysokiej cenie.
  • REKLAMA
  • #4 11020001
    mrozo94
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    a jak to jest, czym się różni wykupienie domeny a hostingu?

I jak sądzicie, czy jeśli serwis oferuje szablony to czy później jest on moją własnością.
  • REKLAMA
  • #5 11020020
    Dragas
    Poziom 26  
    Ocena: 197
    Hosting to jest miejsce, gdzie przechowywane są dane. a domena to jest tylko sam adres, który wskazuje na lokalizacje danych (na hosting).

Wydaje mi się, że 1&1 ma własne szablony i za opłatą, która jest wliczona w cenę hostingu udostępnia szablon. Tak mi się wydaje, lecz jaka jest prawda, to musisz dowiedzieć się bezpośrednio u/od nich.
REKLAMA