logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programator WELLON VP-280 kłopot ze sterownikiem USB pod WIN7

radiomechanik 02 Lip 2012 22:44 7302 10
REKLAMA
  • #1 11065296
    radiomechanik
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Pod XP działało wszystko bezproblemowo , no i firma unieszczęśliwiła mnie nową maszyną z Windows7 . System nie rozpoznaje urządzenia - identyfikator sprzętu - USB\VID_574C&PID_2002&REV_0100 . Jak uruchomić wspomniany programator WELLON VP-280 pod Windows7 ? Skośnooki producent milczy, polski dystrybutor nabrał wody w usta i tez milczy , podając na swojej stronie tylko zdawkowe informacje że pod Win7 programatory "również działają" ... Google podają tylko jedną stronę z chińskimi krzaczkami , gdzie między wierszami , łaciną można wydedukować że chodzi tylko o WinXP :-(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11068095
    radiomechanik
    Poziom 23  
    64 bit. Dziękuję za informację - całkowicie rozwiązało problem.
    Informacyjnie - zainstalowałem oprogramowanie , system w menedżerze urzadzeń nadal meldował nieznany sprzęt, bez mozliwości upgrade sterownika. W miedzyczasie uruchomiłem program i po odczekaniu kilku minut sterownik do usb sam się zaktualizował. Proponuję jeszcze nie zamykać tematu - może pojawią sie pytania innych użytkowników.
  • #4 11107486
    pcat
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Mam podobny problem , z EasyPRO 90B --- pod Windows 7 wer. 32 bit --- :D
    /z Win XP - pracuje OK/

Czy Mogę liczyć na Waszą POMOC ?
  • REKLAMA
  • #6 11110894
    pcat
    Poziom 11  
    Kolobos napisał:

H...m ,
    Po pobraniu - Pliki skompresowane zawierają błędy , system nie może otworzyć :cry: /Pobieranie powtarzałem - ażeby wykluczyć błędy pobierania/

Dziękuję za chęć pomocy.

Mój problem z EasyPRO 90B pod Windows7 wer.32bit - nie pracuje.
    Prośba , o pomoc - dalej aktualna.
  • REKLAMA
  • #7 11111007
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Bez problemu pobralem ten plik i rozpakowalem.
    Załączniki:
    • EasyPRO_Programmer_Setup.EXE (29.13 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 11111279
    pcat
    Poziom 11  
    :cry:
    Wskazany download - bez zmian

EasyPRO 90B pod Windows7 wer.32bit - nie pracuje.
    Prośba , o pomoc - dalej aktualna.
    Załączniki:
    • EasyPRO 90B.pdf (275.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 11111393
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Sterowniki sa dobre, nawet specjalnie rozpakowalem i sprawdzilem czy sa pod 7.

Aktualizujesz sterownik recznie z poziomu menadzera urzadzen wskazujac:
    EasyPROs\UsbDriver jako zrodlo, tak?

Oprogramowanie programatora uruchamiasz z prawami administratora?
  • #10 11113064
    pcat
    Poziom 11  
    Kolobos napisał:
    Sterowniki sa dobre, nawet specjalnie rozpakowalem i sprawdzilem czy sa pod 7.

Aktualizujesz sterownik recznie z poziomu menadzera urzadzen wskazujac:
    EasyPROs\UsbDriver jako zrodlo, tak?

Oprogramowanie programatora uruchamiasz z prawami administratora?

Wielkie dzięki ,
    Zadziałało po Twoich trafnych i celnych sugestiach odnośnie poprawnej instalacji z właściwym sterownikiem.

:D
  • #11 13652751
    radiomechanik
    Poziom 23  
    Temat rozwiązany - uważam za zamknięty. Oprogramowanie z aktualnymi sterownikami pod system 64-bit jest w pełni dostępny na stronie dostawcy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z programatorem WELLON VP-280, który nie był rozpoznawany przez system Windows 7, podczas gdy działał poprawnie pod Windows XP. Po zainstalowaniu odpowiednich sterowników, problem został rozwiązany, a system sam zaktualizował sterownik USB. Inni użytkownicy również zgłaszali problemy z innym programatorem EasyPRO 90B pod Windows 7, gdzie sugerowano ręczną aktualizację sterowników oraz uruchamianie oprogramowania z uprawnieniami administratora. Ostatecznie, po zastosowaniu wskazówek, problem został rozwiązany, a oprogramowanie z aktualnymi sterownikami stało się dostępne na stronie dostawcy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA