logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG HT805PH nie czyta żadnych konwertowanych plików video

czoko 03 Lip 2012 17:43 1136 2
REKLAMA
  • #1 11067654
    czoko
    Poziom 2  
    Witam!
    Problem mojego odtwarzacza polega na nieodczytywaniu przez niego żadnych nagrań wideo własnej roboty. Miałem ochotę zarchwizować część nagrań z kamery wideo samsunga smx-f70bp. Wiem już, że odtwarzacz nie czyta tego kodeka H264 więc postanowiłem przekonwertować materiał do, podobno, obsługiwanego DivX. Niestety, wideo po konwersji nadal nie chce być odczytywane w odtwarzaczu. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, skoro player ma wsparcie kodeka, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Jakim kodekiem konwertować i jaki program polecacie?
  • REKLAMA
  • #2 11070071
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Kolego divx to tylko format oprócz formatu są jeszcze różne kodeki i może filmy są zapisane za pomocą nieznanych kodeków dal kina domowego. Ja sam aby znaleźć odpowiedni program do divx-a testowałem chyba z 10 różnych programów teraz używam Format Factory możesz go też wypróbować.
  • #3 14165434
    czoko
    Poziom 2  
    Mimo, że już baardzo po czasie piszę Wam jak rozwiązałem problem. Należy zapoznać się dokładnie z instrukcją obsługi odtwarzacza i zwrócić uwagę nie tylko na odtwarzane kodeki i rozszerzenia plików wideo ale także na maksymalne rozdzielczości i bitrate'y.
REKLAMA