logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego dotyk w LG Swift L3 przestaje działać i jak to naprawić?

ultrasfan 14 Lip 2012 07:38 4888 4
REKLAMA
  • #1 11104050
    ultrasfan
    Poziom 2  
    Witam, mam problem ze swoim telefonem. Otóż dzisiaj rano chciałem odczytać sms'a ale miałem problem z odblokowaniem klawiatury, dotyk nagle przestał działać, w końcu doszedłem do tego iż co jakiś czas działają na dotyku klawisze 3,6,9, ale i z nimi są częste problemy. Teraz nawet nie mogę wpisać PIN'u. Zauważyłem jeszcze jeden problem, na tych 2 dolnych dotykowych klawiszach, pojawiły się lekkie plamy, a ten po prawej cały czas miga. Macie jakieś pomysły w czym może być problem, bo nie wiem czy już mam iść do salonu czy może jakoś da się to samemu naprawić.

Edit : po dociśnięciu obudowy po bokach telefonu zaczęły lepiej działać przyciski po bokach ( kod PIN udało się wpisać ), ale teraz problem jest ze środkiem, może coś się oderwało w środku od siebie?
  • REKLAMA
  • #2 11104063
    krystiano973
    Poziom 22  
    Ocena: 20
    Masz panel dotykowy do wymiany jak masz gwarancję to z niej skorzystaj sam w domu nic nie zdziałasz.
  • REKLAMA
  • #3 11104088
    ultrasfan
    Poziom 2  
    Mam gwarancje, jeszcze prawie 2 lata, ale coś czuje że zwalą to na mnie i będę musiał coś płacić.
  • REKLAMA
  • #4 11104100
    krystiano973
    Poziom 22  
    Ocena: 20
    Zanosząc telefon zaznacz że nie wyrażasz zgody na ewentualną naprawę odpłatną i tyle jak uwzględnią gwarancję to ok a jak nie to nie poniesiesz wtedy żadnych kosztów.
  • #5 11104304
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    ultrasfan napisał:
    Mam gwarancje, jeszcze prawie 2 lata, ale coś czuje że zwalą to na mnie i będę musiał coś płacić.

Ile TY masz lat, w jaki sposób ktoś może Ci kazać płacić za usługę jeśli się na nią nie godzisz, w najgorszym wypadku, jeżeli serwis dopatrzy się znamion usterki spowodowanej z winy użytkownika (upadek, zawilgocenie) anuluje gwarancję producencką i oddaje Ci telefon, wtedy możesz to naprawiać we własnym zakresie, ewentualnie odpłatna naprawa w serwisie pogwarancyjnym.
REKLAMA