logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung LE40A536 - Obraz prawie cały biały, dźwięk działa, co może być przyczyną?

robertoo1980 17 Lip 2012 11:18 1057 7
REKLAMA
  • #1 11114696
    robertoo1980
    Poziom 2  
    W trakcie oglądania TV obraz nagle zrobił się prawie cały biały widać gdzieniegdzie kontury dzwięk działa poprawnie. Żadnych pasków, mrugnięć ani nic takiego nie ma. Czy ktoś jest w stanie po samym opisie powiedzieć w czym będzie czy też w czym może leżeć problem? Jaki ewentualnie może być koszt naprawy telewizor. Narazie dobrze się żyje bez niego ale chyba trzeba by wezwać jakiegoś fachowca. A z tego co szukałem na necie to za samą diagnozę i dojazd życzą sobie koło 100zł.

ubiegając pewne osoby które już wyskoczyły jak filip z konopii:

"wiem że wróżek tu nie ma" ale może ktoś z doświadczenia zna podobne awarie w tym modelu.

a jak miałbym mniejsze lub większe pojęcie o elektroniece czy telewizorach to nei pyatał bym na forum.

Tyle, że Ty nawet regulaminu i zasad działu nie przeczytałeś. [lamer.]
  • REKLAMA
  • #2 11114710
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6890
    Zobacz co masz po innych wejsciach sygnału
    -mam na mysli np. z DVD.
  • REKLAMA
  • #3 11114738
    robertoo1980
    Poziom 2  
    Na innym wejściu gdzie jest konsola jest to samo.

No dobra może żle zaczołem ale już się poprawiłęm. I dodam że nie chodzi mi o konkretną diagnozę ale potencjalne rzeczy (poprostu nie chciał bym płacić za naprawę n*realny koszt)
  • REKLAMA
  • #4 11114775
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6890
    To teraz uzyj opcji Szukaj
    -nad tematem ,pole w ramce , z prawej strony
    Tam wpisz : LE40A536 i przeczytaj 30-tematów o awariach tego lcd

Może być trywialnie
    - brak jakiegoś zasilania (zasilacz lub przetwornice dc-dc na Main ) , a może contolera płytka T-con , kabel lvds, ..... ?
  • #5 11114808
    robertoo1980
    Poziom 2  
    ramki użyłem zanim założyłem konto i w żadnym z 11 wyników po wpisaniu modelu nie znalazłem nic o mojej usterce. Być może po wpisaniu zawężonego numeru modelu coś znalazło by sie o telewizorach samsunga które mają te same podzespoły, ale nieststy nie mam bladego pojęcia w czym samsung montował te same bebechy.
    Ale skoro juz odpowiedziałeś to dzięki, i czy przy okazji możesz podać zbliżone ceny zakupu wymienionych przez Ciebie podzespołów? tudzież wentualnej naprawy każdego z nich?
  • REKLAMA
  • #7 11115045
    robertoo1980
    Poziom 2  
    a jeżeli rzeczywiście było by to coś AS15 to jaki może być koszt naprawy?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podczas oglądania telewizora Samsung LE40A536 obraz nagle stał się prawie cały biały, mimo że dźwięk działał poprawnie. Użytkownik poszukiwał informacji na temat potencjalnych przyczyn usterki oraz kosztów naprawy. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie innych źródeł sygnału oraz możliwe problemy z zasilaniem, płytką T-con, kablem LVDS lub uszkodzeniem komponentu AS15 na płycie głównej. Użytkownik nie znalazł jednak informacji o podobnych awariach w dostępnych wątkach na forum.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA