Witam,
Od kilku dni walczę z biblioteką libusb, wygląda to tak:
Na początku zainstalowałem libusb-win32-0.1-1.2.6.0, przy konfiguracji Visual Studio 2008 ( sprawdzałem też na 2010) C++, dodawałem ścieżkę do w Properties->C/C++->Additional Include Directories :
C:\Users\dom\Desktop\libusb-win32-src-1.2.6.0\src
następnie w Properties->Linker->General->Additional Library Directories :
C:\Users\dom\Desktop\libusb-win32-src-1.2.6.0\lib\msvc
oraz w Properties->Linker->Input->Additional Dependancies :
libusb.lib
W projekcie dodaję :
#include "usbi.h"
i jest wszystko w porządku,
Natomiast teraz muszę zaprzęgnąć bibliotekę libusb-1.0, która pozwala na obsługiwanie eventów z biblioteką libevent
A dokładniej chcę zrobić jak na stronie :
http://stackoverflow.com/questions/5852742/how-to-use-libusb-with-libevent
Problem jest taki, że jak ściągam paczkę ( dokładnie wersję najnowszą libusb-1.0.9 ) to nie ma w niej biblioteki libusb.lib.
Próbowałem dodawać tą wcześniejszą bibliotekę od libusb-win32-0.1-1.2.6.0 ( wpisywałem ścieżkę oraz nazwę libusb.lib jak wcześniej) oraz w projekcie dodaję :
#include "libusb.h" ,
program wygląda następująco :
[libusb.h jest załączony w stdafx.h]
Powoduje to następujące błędy:
Dużo szukałem na ten temat w necie, lecz za dużo nie znalazłem.
Macie może jakiś pomysł, co mógłbym zrobić ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Od kilku dni walczę z biblioteką libusb, wygląda to tak:
Na początku zainstalowałem libusb-win32-0.1-1.2.6.0, przy konfiguracji Visual Studio 2008 ( sprawdzałem też na 2010) C++, dodawałem ścieżkę do w Properties->C/C++->Additional Include Directories :
C:\Users\dom\Desktop\libusb-win32-src-1.2.6.0\src
następnie w Properties->Linker->General->Additional Library Directories :
C:\Users\dom\Desktop\libusb-win32-src-1.2.6.0\lib\msvc
oraz w Properties->Linker->Input->Additional Dependancies :
libusb.lib
W projekcie dodaję :
#include "usbi.h"
i jest wszystko w porządku,
Natomiast teraz muszę zaprzęgnąć bibliotekę libusb-1.0, która pozwala na obsługiwanie eventów z biblioteką libevent
A dokładniej chcę zrobić jak na stronie :
http://stackoverflow.com/questions/5852742/how-to-use-libusb-with-libevent
Problem jest taki, że jak ściągam paczkę ( dokładnie wersję najnowszą libusb-1.0.9 ) to nie ma w niej biblioteki libusb.lib.
Próbowałem dodawać tą wcześniejszą bibliotekę od libusb-win32-0.1-1.2.6.0 ( wpisywałem ścieżkę oraz nazwę libusb.lib jak wcześniej) oraz w projekcie dodaję :
#include "libusb.h" ,
program wygląda następująco :
Code: c
[libusb.h jest załączony w stdafx.h]
Powoduje to następujące błędy:
Quote:
1>usbnew1.obj : warning LNK4248: unresolved typeref token (0100000B) for 'libusb_context'; image may not run
1>usbnew1.obj : error LNK2028: unresolved token (0A000009) "extern "C" int __stdcall libusb_init(struct libusb_context * *)" (?libusb_init@@$$J14YGHPAPAUlibusb_context@@@Z) referenced in function "int __cdecl main(void)" (?main@@$$HYAHXZ)
1>usbnew1.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "extern "C" int __stdcall libusb_init(struct libusb_context * *)" (?libusb_init@@$$J14YGHPAPAUlibusb_context@@@Z) referenced in function "int __cdecl main(void)" (?main@@$$HYAHXZ)
Dużo szukałem na ten temat w necie, lecz za dużo nie znalazłem.
Macie może jakiś pomysł, co mógłbym zrobić ?
Z góry dzięki za odpowiedź.