logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowy internet bez limitu – legalne opcje, antena satelitarna, serwer – jak?

Marius death 18 Sty 2005 19:06 2001 9
REKLAMA
  • #1 1150033
    Marius death
    Poziom 11  
    Mam takie małe pytanie czy jest możliwe zrobienie sobie dostępu do Internetu za afriko, ale nie mówię, iż mam to być nielegalne. Podwodem mojego pytania jest limit, którego mam już dosyć. I czy da się uzyskać taki dostęp przez antenę satelitarną. I czy przy takim połączeniu muszę stawiać server.
  • REKLAMA
  • #2 1150077
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Za friko to raczej nierealne.
  • #3 1150094
    dzimber
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    jak nie legalnie to raczej musisz się pogodzić z płatnym netem:DNie uzyskasz netu przez antene, bo musisz mieć serwer na którym bedziesz opierać swój własny serw.a tego to juz sam nie postawisz...pozdro.
  • REKLAMA
  • #4 1151884
    Marius death
    Poziom 11  
    A może przynajmniej wie koś zwas jakie oprogramowanie będzie mi potrzebne i jaki sprzęcior. Poniweaż mam zamiar ztym się pobawić i wtedy przekonać czy naprawde się nieda czy da cóż najwyżej forsa pujdzie w dup..... ale warto zaryzykować za wolność bez limitu jakiego kolwiek i bez rachunków no poza rachunkami za prąd.
  • REKLAMA
  • #5 1152045
    ralph03
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Jest mozliwosc korzystania z neta za free. Jeste wiele mozliwosci. Ale ja nie bede pomagał w kradzieży i pewnie inni tez nie chcą wiec nie napiszą.

Sam poszukaj jesli tak bardzo Ci zalezy.
  • #6 1152145
    Marius death
    Poziom 11  
    A czy ja powiedziałem, że nielegalnie. A tak po za tym jestem nieco fku... na to iż niektóre porty są blokowane i na jak ja chce postawić na swoim kompie ftp to nie działa ponieważ port jest blokowany a tego to ja bardzo nie lubię jak coś nie działa bo jak by wszystko było ok to nawet te pytanie by tutaj się nie znalazło

Dodano po 6 [minuty]:

A po za tym jak uda mi się to zrobić to napisze, a ja oczywiście nie mam zamiaru robić tego nielegalnie, bo zawsze musi być jak sposób, aby to było legalne np. zarejestrować Server nie wiem czy tak można, ale posprawdzam wszystkie możliwości po za tym nie ma zamiaru trafić do kicia, więc wole działać zgodnie z prawem przy takich sprawach
  • #7 1162791
    remigiusz-skuza
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    kup sobie laptopa
    z kartą bezprzewodową a dalej sam pomyśl
  • #8 1163405
    beczka
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    remigiusz-skuza napisał:
    kup sobie laptopa
    z kartą bezprzewodową a dalej sam pomyśl

i zamieszkaj niedaleko hot spota :P
  • #9 1163422
    Mamber
    Poziom 21  
    Ocena: 22
    mam kumpla co jedzie na neostradzie za darmo. wyrejestrowal sie net dalej idzie bo Tepsa nie ma czasu mu tego odmontowac hahahahaa. mozesz spróbowac
  • REKLAMA
  • #10 1164790
    halif
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    A co do netu z satelity to ma to mały problem. Jest to napisane np. a cyfrowym Polsacie małymi literkami :) potrzebne połączenie telefoniczne. Po prostu z satelity otrzymujesz porcję dsanych zamówionych inna drogą, np. przez 202122 TPSy, więc znowu wpadasz w koszty :/

Za friko i legalnie to nic na tym świecie nie ma...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dostęp do darmowego i nieograniczonego Internetu w pełni legalnie jest praktycznie niemożliwy. Korzystanie z Internetu przez antenę satelitarną wymaga połączenia telefonicznego do zamawiania danych, co generuje koszty, a samodzielne postawienie serwera do obsługi takiego połączenia jest trudne i wymaga specjalistycznego oprogramowania oraz sprzętu. Blokady portów, np. FTP, mogą utrudniać konfigurację własnych usług sieciowych. Propozycje obejmują korzystanie z hotspotów Wi-Fi lub laptopa z kartą bezprzewodową, jednak to również nie gwarantuje darmowego dostępu. Przykłady obejmują nielegalne lub półlegalne metody, które jednak nie są zalecane. W praktyce darmowy Internet bez limitu wymaga akceptacji kosztów lub ograniczeń technicznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA