logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Belinea 103055 - problem z geometria i MENU SERWISOWE

BiBeReQ 18 Sty 2005 20:18 1927 4
REKLAMA
  • #1 1150262
    BiBeReQ
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam
    Posiadam monitor Belinea 103055, do niczego sie nie moge przyczepic, wszystko pieknie wyglada poza geometria. Boczne krawedzie mozna ustawic korzystajac z menu i z tym nie ma problemu, natomiast krawedzie gorna i dolna sa wklesle do srodka ekranu (wyglada to tak jakby ktos scisnal obraz w imadle;)
    Dowiedzialem sie, ze prawdopodobnie mozna to skorygowac korzystajac z menu serwisowego. Jednak klopot w tym ze nie wiem jak sie tam dostac. Doszukalem sie tyle, ze nalezy wylaczyc monitor przy wlaczonym kompie, pozniej wcisnac na klawiaturze i przytrzymac jakies 2 klawisze (i tu powstaje moje zapytanie - JAKIE?? ;) i wlaczyc monitor, dioda ponoc zmieni kolor, a po wejsciu do menu pojawi sie literka F (Factory) co ma sugerowac ze dostalismy sie wlasnie do menu serwisowego;)
    Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc, sprawa jest dla mnie bardzo wazna. Dziekuje i pozdrawiam ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1150495
    BiBeReQ
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Sprawdzalem 2 egzemplarze, w pierwszym byly idealnie na srodku i mialy ok 2mm, w tym co mam obecnie prawa strona i srodek jest ok i zaczyna sie rozszerzac w pionie przy lewej stronie gdzies z 3-4mm. Myslalem ze ten typ tak ma, ale znajomy tez ma taki sam i u niego jest wszystko idealnie. Monitorki sa nowe, ale to lezaki magazynowe. Sprawa nr1 jest dla mnie dogryzc sie do menu serwisowego :)
  • REKLAMA
  • #4 1239864
    Ryszard50
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    WITAM ! Poniewaz serwisuje ta firme wyjasniam -ugiecia dolne i gorne spowodowane sa niedokladnoscia uzwojen i przerw miedzy rdzeniami cewek odchylajacych
    Mozna temu zaradzic tylko dokladajac kostki magnesow po jednej sztuce na gornej i dolnej czesci cewek na najwiekszej srednicy -tuz kolo kineskopu ustawia sie je indywidualnie - najpierw gore pozniej dol Menu serwisowe tej opcji regulacji nie posiada- magnesiki ustawia sie indywidualnie i przykleja sie do miejsca na cewkach kiedy ugiecie sie wyprostuje .Przy tych zabiegach troche rozjedzie sie zbieznosc koloru ale mozna skorygowac ptencjometrami na cewkach - pozdrawam Ryszard
REKLAMA