logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ainol Elf2 - Przerywany dźwięk przez HDMI na niektórych TV

alwyn 23 Lip 2012 19:09 1471 1
REKLAMA
  • #1 11136419
    alwyn
    Poziom 11  
    Witam.
    Posiadam tablet Ainol Elf2 i mam mały problem z odtwarzaniem filmów przez złącze mini hdmi.
    Normalnie na tablecie filmy chodzą bez problemu, jednak po podłączeniu do TV pojawia się problem z dźwiękiem.
    Przy ustawieniu max rozdzielczości 1080p dźwięk pojawia się tylko na chwilę (ok sekundy) co kilka, kilkanaście sekund.
    Przy mniejszej rozdzielczości tj. 480p jest trochę lepiej, tym razem co kilka sekund jest przerwa w dźwieku na ok sekundę.
    Sprawdzałem to na kilku odtwarzaczach oraz na dwóch kablach i efekt był ten sam.
    Czy ktoś może miał podobny problem i wie o co tu chodzi?
    Czy to wina tabletu, oprogramowania, czy może coś gryzie się z kablem albo tv?

Dodam jeszcze tylko, że mam zainstalowany rom Dark Elfa.

Przed chwilą sprawdzałem tablet u znajomego i na jego tv wszystko działa prawidłowo, więc pytanie o co chodzi?
    Dlaczego na jednym tv działa a na drugim nie?
  • REKLAMA
  • #2 11225671
    dar_o
    Poziom 11  
    Ocena: 23
    Czy na tym telewizorze inne urządzenia HDMI poprawnie działają ( nie ma takich problemów jak przy tablecie ? )
    BO jeśli problem nie występuje u znajomego, to raczej skłaniać się należy ku usterce / wadzie TV
REKLAMA