logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Apple G3 - Kompatybilność dysków, RAM i kart graficznych przed zakupem

nioop 24 Lip 2012 20:28 886 1
REKLAMA
  • #1 11139929
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3329
    Witam..

Zamierzam zacząc swoją przygode z komputerami apple..
    Postanowiłem , że na poczatek zaczne prace na niedrogim sprzęcie typu 3G (monitor) , moze 4G typowa stacjonarna jednostka..

Mimo to przed kupnem chciałem Was zapytać czy owe komputery mają jakieś ograniczenia wzgledem pojemności dysku czy wielkości ramu ? (sprzetowo czy tez systemowo), można do nich włozyć zwykły dysk od PC-ta?

Oraz chciałem się zapytać o krate graficzną - czy tam również mozna włozyć zwykłą PC-towską np geforce 4 na AGP ?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • #2 11140062
    pawel899
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Na g4 na pewno działa 320GB, można mieć ssd z przelotką. Dysk z pc'ta niczym się nie różni, musisz go przygotować formatując na hfs+. Z pamięcią jest różnie, nie wszystkie ze sobą współpracują ale większość sdram, ddr są wspierane. W komputerach typu all in one nie wymienisz karty graficznej. Jeżeli chcesz kupić maka w zwykłej obudowie to owszem, po zmianie w nich biosu kilka modeli zadziała.
REKLAMA