logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać rozdzielczość 1440x900 na Intel 865g / 82865 i monitorze Belinea?

Ture11 25 Lip 2012 23:07 2340 2
REKLAMA
  • #1 11143996
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1129
    Witajcie.
    Niestety, w swojej bezradności muszę skierować się do Was o pomoc. Posiadam komputer z płytą główną P5PE-VM (grafika zintegrowana 82865g) i monitor Belinea o.display wide 19" o natywnej 1440x900. Oczywiście, karta graficzna nie pozwala uruchomić tej rozdzielczości. Nie mam możliwości wpięcia karty graficznej AGP do slotu, a bardzo zależy mi na podłączeniu tych podzespołów. Żadne znalezione sterowniki nie umożliwiły mi włączenia tej rozdzielczości, co gorsza - jest to temat znany na anglojęzycznych forach i nie ma żadnych konkretnych rad, co zrobić. Może Wy moglibyście mi pomóc, może znacie jakieś sterowniki / patche do naprawy tego problemu? Uprzedzając pytania - wszystko sprawdzone, sterowniki do monitora są, do karty były przeinstalowywane.

Bardzo dziękuje za ewentualne sugestie.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11144049
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    Próbowałeś użyć PowerStrip aby wymusić rozdzielczość?

Ture11 napisał:
    Nie mam możliwości wpięcia karty graficznej AGP do slotu

Można wiedzieć czemu?
  • #3 11146014
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1129
    Powiem szczerze, że nie próbowałem Powestrip'a. Zobaczę w najbliższym czasie.
    Karty do slotu AGP nie da się włożyć, bo płyta główna ponoć dostała piorunem w zintegrowaną sieciówkę (znaczy się dostała przez router), i nie działa żaden z portów PCI, natomiast karta na AGP powoduje zawieszanie się ładowania Windowsa w momencie pojawiania się ekranu ładowania (na ekranie widać tylko zarysy okna microsoftu i paska ładowania, wszystko zamiera). Prawdopodobnie są problemy z napięciami na płycie głównej. Wszystkie karty PCI i zintegrowana sieciówka pokazują się jako "Stacja dokująca". Poruszałem już ten wątek na Elektrodzie.

Pozdrawiam.

Dodano po 37 [sekundy]:

Znaczy ponoć Powerstrip nie obsługuje tej karty graficznej, ale mogę spróbować w praktyce.
REKLAMA