logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skaner HP 3300c i 3400c - usterki silnika i czarny obraz po skanowaniu

daniel.sz 19 Sty 2005 15:14 1029 0
REKLAMA
  • #1 1152137
    daniel.sz
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    Witam nigdy nie zajmowałem się skanerami tak więc proszę o wyrozumiałość kupiłem dwa uszkodzone skanery HP jeden 3300 c i drugi 3400 c w modelu 3300 c usterka objawia sie następująco : system win xp rozpoznaje i instaluje skaner po prubie skanowania czegoś słychać "bóczenie silnika" podejżewałem uszkodzony silnik podstawiłaem go do drugiego modelu okazało sie że jest sprawny podejżenie padło na układ wykonawczy ULN 2003 A (smd) po wymianie objaw ten sam ukad jest sterowany procesorem NIASH00013 nie za bardzo wiem za co się tam złapać silnik usiłuje się kręcić aby przesunąć głowice do skrajnego położenia ale robi tylko małe przeskoki i jest słaby nawet jak mu pomogę i przesune ręcznie to i tak z tego klops

DRUGI HP scanjet 3400 skanuje noromalnie tzn system go rozpoznaje zacyna skanować łączy się ze skanerem itd ale po zeskanowaniu obraz jest czarny nie używałem żadnego programu kożystałem z kreatora wbudowanego w XP bardzij zależało by mi na tym drugim

Proszę o wszelkie podpowiedzi

PS.przepraszam za błedy jestem dysortografem
  • REKLAMA
REKLAMA