Nienapisałeś jaki model monitora masz
Niewiadomo czy on będzie w stanie pokazać obraz o takiej rozdzielczości.
A rozdzielczość zwiększa się w "Panelu Sterowania" --> ekran -->ustawienia i suwakiem na dole zmieniasz rozdzielczość.
arnoldk_20.. ma rację zresztą na takiej wielkiej rozdzielczości nic pewnie byś nie zobaczył.
Jeżeli jednak chcesz bawić się w podkręcanie to uzyj programiku "Power strip" jest po polsku i zrobisz nim wszystko.. tylko pamiętaj że monitor może nie wytrzymać
Sprawdziłem wiele rzeczy,aż wkońcu trafiłem na kśiążkę takiego monitora i rozdzielczość dla tego sprzętu to 800/600 ja doszłem do 1024/768 więcej nie da się "a szkoda"
Wiesz i tak o tego monitorka więcej nie możesz wymagać pozatym przy większej rozdzielczości i tak byś już nic nie zobaczył. Nie wiem skąd była ta książeczka ale producent wyraźnie podaje że maxymalna rozdzielczość to 1024x768.
ETKA bardzo głupi program, może pracować na win 95 a wymaga tak dużej rozdzielczości, miałem kiedyś podobny problem, nietety trzeba szukać lepszego monitora wydatek 30-50 za 15 calowy
wiem, że nasz 15”, bo napisałeś w pierwszym poście jednak nie przeskoczysz jego fizycznych możliwości, więc powiedziałem abyś rozglądnął się za też piętnastką, ale aby obsługiwała potrzebną Ci rozdzielczość. popatrz na allegro, najlepiej w Twoim województwie a nóż gdzieś blisko znajdziesz.
hmmm moze sterowniki nvidii to umozliwiaja? nie mam pod reka teraz kompa z karta nv to nie sprawdze. Ale poszukaj w managerze pulpitow czy jest taka opcja.
✨ Posiadacz karty graficznej RIVA TNT 2 Pro 32MB i monitora Belinea 15" pyta o możliwość ustawienia rozdzielczości 1024x1280. W dyskusji ustalono, że monitor Belinea 15" (model 102010) fizycznie nie obsługuje rozdzielczości wyższej niż 1024x768, a optymalna i maksymalna rozdzielczość to 800x600 lub 1024x768 przy odświeżaniu 65 Hz. Próby zwiększenia rozdzielczości suwakiem w panelu sterowania nie przynoszą efektu, gdyż ograniczenia sprzętowe monitora są nie do obejścia. Zalecane jest sprawdzenie i instalacja najnowszych sterowników do karty i monitora, jednak nawet to nie pozwoli na wyświetlenie wyższej rozdzielczości. Użytkownicy sugerują użycie programu "PowerStrip" do podkręcania rozdzielczości, ale ostrzegają, że może to uszkodzić monitor. Alternatywnie proponowano zastosowanie pulpitu wirtualnego, co umożliwiłoby uruchomienie aplikacji wymagających wyższej rozdzielczości, choć z utrudnieniami w pracy. W przypadku programów takich jak ETKA, które wymagają wyższej rozdzielczości, rekomendowane jest rozważenie zakupu innego monitora 15" obsługującego potrzebne parametry. Link do oficjalnej strony Belinea zawiera datasheet, instrukcję i sterowniki dla monitora. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.