logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Keeway F-act. - podłączenie obrotomierza i ws. paliwa.

elektronik pawelov 30 Lip 2012 18:35 1512 7
  • #1 11158788
    elektronik pawelov
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Kupiłem uszkodzony skuter bez licznika, poszukuję schematu jak na obrazku powyżej. Po lewej stronie mam przejechane kilometry, szybkościomierz i stan akumulatora z tym sobie poradziłem. Natomiast po prawej stronie został mi obrotomierz i wskaźnik paliwa. Wie ktoś jak to podłączyć? Jaka jest kolorystyka na tym liczniku, który przewód jest odpowiedzialny za co? W skuterze mam 3 przewody licznika paliwa: zielony - masa (sprawdzałem wszystkie zielone to u mnie masa), niebiesko-biały i żółto-biały, wie ktoś do jakich przewodów licznika to podłączyć (pod jaką kolorystykę). Wiem że jeden przewód jest od obrotomierza, pytanie który.
  • #2 11161971
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Pewnie do zasilania i do czujnika poziomu paliwa i do modułu/wyjścia na cewkę.
  • #3 11162036
    elektronik pawelov
    Poziom 9  
    no dobra ale który przewód jest który?
  • #4 11162095
    Błażej
    Zdejmij zbiornik, to pewnie zobaczysz, jaki kolor to czujnik paliwa. Od układu zapłonowego też powinien iść przewód, którego drug koniec znajdziesz przy zegarach.
  • #5 11163012
    elektronik pawelov
    Poziom 9  
    Napisze krótko i zwięźle. W skuterze mam 3 przewody zielony - masa, żółty i niebiesko-biały. Natomiast w liczniku są 4 przewody zielono-czarny, żółto-czarny, zielono-biały i znowu zielono czarny. Teraz sprawdzałem. Które przewody są które. Co podłączyć do czego żeby to działało? Nie czaje tych przewodów z licznika.
  • #6 11163105
    Błażej
    Pewnie zasilanie, masa, podświetlenie, wejścia sygnałów.
  • #7 11165457
    elektronik pawelov
    Poziom 9  
    wydaje mi się że 3 są od paliwa, a jeden od obrotomierza. Chodzi o licznik. Ale i tak nie wiesz który jest który? I co jak podłączyć?
  • #8 11165481
    Błażej
    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił uszkodzony skuter marki Keeway bez licznika i poszukuje schematu podłączenia obrotomierza oraz wskaźnika paliwa. W skuterze znajdują się trzy przewody: zielony (masa), niebiesko-biały i żółto-biały. Użytkownik prosi o pomoc w identyfikacji przewodów w liczniku, który ma cztery przewody: zielono-czarny, żółto-czarny, zielono-biały i zielono-czarny. W odpowiedziach sugerowane są różne metody identyfikacji przewodów, w tym sprawdzenie kolorów przewodów przy zbiorniku paliwa oraz układzie zapłonowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA