logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creative EMU10K2 - Dźwięk tylko z jednego głośnika, sterowniki zainstalowane

Kysu1557 30 Lip 2012 19:44 1079 5
REKLAMA
  • #1 11159034
    Kysu1557
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam. Mój problem polega na tym, że głos wydobywa się tylko z jednego głośnika a z drugiego nie. Sterowniki mam zainstalowane ze strone Creative. Wszystko jest dobrze podpięte, sprawdzałem kilkukrotnie. Co jeszcze moge zrobić? Co jest tego przyczyną? Dodam też, że głośniki są dobre i działały na zintegrowanej karcie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11170255
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 11170572
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1270
    MC_NEO napisał:
    Na szybko wypnij Jacka , pośliń palec i dotykaj poszczególnych styków Jacka od głośników, słychać przydźwięk (lub brumienie)
    Nawet nie trzeba ślinić ;)
    Od siebie dodam, że lewy kanał powinien być na samym czubku, a prawy zaraz za nim. Część najdalsza to masa, nie ma potrzeby jej dotykać.

--edit--
    Autor pisze zresztą że głośniki działały, więc o ile nie "ubił" czegoś przy podmianie to raczej winna karta. Zdjęcie mogłoby pomóc namierzyć podejrzane elementy.
  • REKLAMA
  • #5 11170801
    Slajner
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Zrób jak napisał kolega wyżej , wyłącz zintegrowaną karte w biosie , jesli nie zadziala zainstaluj inny sterownik jesli chcesz znalesc napewno wlasciwy wejdz w panel sterowania -->narzędzia administracyjne--> zarządzanie komputerem --> Menedżer urządzeń potem znajdz tą karte weź "Właściwości" potem karte "szczegóły" i skiopiuj całą wartość wypisaną w oknie niżej , potem wpisz ją np w google lub jesli nie bedziesz mogł znalesć podaj tu
  • #6 11508917
    Kysu1557
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Dziękuje wszystkim za pomoc jack nie łączył i trzeba było dosyć mocno poruszać aby zaczęło wszystko śmigać.
REKLAMA