logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig MF72-490 – brak dźwięku z anteny naziemnej, działa tylko przez eurozłącze

Leszek Ostasz 20 Sty 2005 11:10 1303 3
REKLAMA
  • #1 1154360
    Leszek Ostasz

Poziom 13  
    mam problem z głosem, przez eurozłącze jest dobrze a z anteny naziemnej brak
    wyświetla nikam stereo i cisza
    w menu nic nie można zmienić
    może ktoś miał taki problem?(menu w języku polskim, tv przywieziony z Niemiec)
    z góry dziękuję za pomoc
    Konto firmowe:
    Zakład Usług Elektronicznych
    ul.Roweckiego 4, Tokarnia, 22-600
  • REKLAMA
  • #2 1156416
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    tez mialem taki problem ,moj bez nikamu .w trybie nastawczym mial przelaczone glos na wzmaczniacz zewnetrzny tak cisza wzmaczniacz ok .tv byl z niemiec i mial inne uszkodzenie ktore zrobilem, klijent zabral i niewiem jak zlikwidowal ta usterke sam jestem ciekawy moze ktos podpowie .niestety jak temat ,,elemis,,to 15-tu do odpowiedzi sam widzisz post nizej grundig 7230 zgralem ta kosc 42pin
  • REKLAMA
  • #3 1156571
    czeladnik
    Spec od TV
    Ocena: 8
    Mala uwaga do wypowidzi mojego poprzednika....
    Odbiorniki na bazie chassis CUC1832 i pochodne,byly czesto wyposazane w rozbudowany tor dzwieku np.Dolby z dodatkowymi wzmacniaczami.
    Z doswiadczenia dodam ,ze bardzo czesto dochodzilo do mylnych diagnoz stwierdzajacych wadliwosc sprzetu.
    Zawile opisanie w Menü nastaw toru audio prowadzilo do takich sytuacji.
    Doradzam dokladne,w,danym przypadku, przeczytanie instrukcji obslugi.
  • #4 1156591
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    czesto brak, telewizorki z niemiec raczej nowsze instrukcja po polsku z menu niewiele wnosi[,] albo nie rozumiem[,] ale zgodze sie [-] cos jest zle skonfigurowane[,] ale kolega ma chyba inny problem ,,przez av glos ma
REKLAMA