logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K73SV - czytnik CD/DVD nie odczytuje płyt, mimo prób reinstalacji sterowników

nezqul 06 Sie 2012 12:59 1043 0
REKLAMA
  • #1 11180572
    nezqul
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Problem jak w temacie. Od jakiegoś czasu czytnik nie może odczytać żadnej płyty jaką mu podaję. Wyskakuje okienko: "Jak chcesz użyć tego dysku: Dysk flash USB, używając odtwarzacza dysków" Bez względu którą opcję wybiorę dysk się nie uruchamia. Dodam że płyty na pewno są zapisane, dodatkowo, jako ze ten problem jest juz oklepany jak stara kobyła, dodam ze próbowałem odinstalowanie sterowników od czytnika, niestety bez skutku. Próbowałem również łączyć się z witryną Microsoft która miała znaleźć problemy i je rozwiązać i faktycznie problemy znalazła ale z rozwiązaniem sobie nie poradziła. W biosie raczej poprzestawiane również nic nie jest bo użytkownikiem kompa jestem tylko i wyłącznie ja i wiedziałbym jak bym cos tam poprzestawiał. Sądziłem ze problem może być z samym shitem ale gdy wrzuciłem płytkę instalacyjną do czytnika nawet nie chciało jej bootować. Tak więc wszystkie moje podejrzenia padają na padnięty czytnik, ale przed wysłaniem lapka na gwarancję chce posłuchać opinii osób którzy mają więcej pojęcia niż ja i mi podpowiedzą czy to na pewno padnięty jest czytnik. Sorki za wyczerpującą lekturę, ale myślę że problem jest na tyle dobrze opisany ze z udzieleniem odpowiedzi nie będzie zbyt wielkich problemów.
    Pozdrawiam NezQul
  • REKLAMA
REKLAMA