logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak samodzielnie przerobić włącznik dotykowy na sterowanie pilotem?

noidemm 22 Sty 2005 12:48 1761 2
REKLAMA
  • #1 1160364
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    Mam włącznik do światła na dotyk i chciał bym go przerobić żeby chodził na pilota. Wiem ze takie włączniki są do kupienia w sklepie ale to nie to samo. Sam chciał bym zrobić taki włącznik. Moze mozna jakis schemacik albo instrukcje co jest potrzebne i jak to zrobić zeby włącznik ten dział np na pilota od karty telewizyjnej. Dzekuje za odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • #2 1161239
    Wojtek44
    Poziom 27  
    Ocena: 72
    Witam
    Nie da się tego zrobić w prosty sposób no chyba że chcesz aby włącznik działał na każdy klawisz każdego pilota to wystarczy oczko z wyjścia diody do prostowania , spory kondensator aby trochę podtrzymywał napięcie i tranzystor jako klucz załączający włącznik.
    Powodzenia
  • #3 1161408
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    Wojtek44 napisał:
    Witam
    Nie da się tego zrobić w prosty sposób no chyba że chcesz aby włącznik działał na każdy klawisz każdego pilota to wystarczy oczko z wyjścia diody do prostowania , spory kondensator aby trochę podtrzymywał napięcie i tranzystor jako klucz załączający włącznik.
    Powodzenia

Hmmm duzo mi to nie mówi ale dzieki za podpowiedź. Czy to będzie działało jak sie pilota skieruje ku wlącznikowi czy obojętne. Bo jak obojetne gdzie sie pilota skieruje to bezsensu:/ Pozdrawiam
REKLAMA