logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modem Huawei E156G błąd 628 przy połączeniu z siecią Multimedia Polska

marek_w1 20 Sie 2012 00:19 2883 2
REKLAMA
  • #1 11226098
    marek_w1
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam.
    Posiadam modem jak ww w sieci Multimedia Polska. Przy próbie połączenia laptopa z internetem wskazuje błąd 628 "połączenie zostało zakończone przez komputer zdalny zanim można było je ukończyć" Nie wiem na czym może polegać usterka. Posiadam Win7 i już skanowałem antywirusem także jestem pewny że wirusa nie ma. Zresztę po włożeniu go do USB w komputerze stacjonarnym też jest problem z połączeniem. Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł to proszę o info.
  • REKLAMA
  • #2 11226183
    Foxtrott
    Poziom 34  
    Ocena: 944
    Nie grzebałeś nic w usługach ?
    628

Połączenie nie zostało zrealizowane, ponieważ próba połączenia została przerwana przez komputer zdalny. Spróbuj wykonać następujące czynności:

Jeśli próbujesz nawiązać połączenie telefoniczne, upewnij się, że wybierany numer telefonu jest poprawny. Spróbuj wybrać ten numer ze swojego telefonu. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Konfigurowanie połączenia z siecią zdalną.
    W przypadku próby nawiązania połączenia za pomocą modemu może być konieczna zmiana ustawień modemu. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Rozwiązywanie problemów z modemami.
    W przypadku próby nawiązania połączenia z wirtualną siecią prywatną (VPN) może być konieczna zmiana ustawień zabezpieczeń dla tego rodzaju połączenia. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Uwierzytelnianie połączenia VPN i szyfrowanie danych lub skontaktuj się z administratorem wirtualnej sieci prywatnej, z którą próbujesz się połączyć.
  • #3 11227531
    marek_w1
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Niestety nie wiem czy było coś grzebane (na tydzień pożyczyłem laptopik kuzynowi). Więc nie wiem co zrobił, mówi że nic ale... .
    Jak mam sprawdzić te usługi?
    Mógłbyś wytłumaczyć jak początkującemu?
REKLAMA