logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

odkurzacz SAMSUNG - SC5450 silnik nie działa przez Moje niedopatrzenie(głupotę)

Soldierkosowo 21 Sie 2012 15:21 2487 12
REKLAMA
  • #1 11230481
    Soldierkosowo
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam przez moja nie uwagę zepsułem dopiero co nowo kupiony i to na raty odkurzacz. Chciałem zrobić miły uczynek i po prostu zacząłem odkurzać mieszkanie po czym po pewnym dłuższym czasie odkurzacz zaczął się głośno zachowywać i po prostu zatrzymał sie .
    Szybko go wyłączyłem po chwili chciałem znów włączyć i słychać jak coś działa ale silnik nie pracuje..... Nie czuć spalenizny...
    Po powrocie mojej Mamy okazało się że nie było w nim ani worka ani filtra... i w taki sposób odkurzałem .... nie wiedząc o tym i nie zdając sobie sprawy, że coś takiego może się wydarzyć ... Także w dobrym geście prawdopodobnie doprawiłem odkurzacz ....
    Chciałem się poradzić co w takiej dziwnej i beznadziejnej sytuacji przez Mnie stworzonej mogę zrobić ... ???
    Odkurzacz jest na gwarancji ale przecież nie mogę go oddać, ponieważ znając życie napiszą, że to się stało z winy użytkownika i jeszcze Mnie obciążał kosztami ...
    Także bardzo proszę forumowiczów o pomoc i poradę co w takiej ciężkiej sytuacji mogę zrobić ....
  • REKLAMA
  • #2 11230529
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 11230542
    Soldierkosowo
    Poziom 10  
    Teoretycznie nie utracił gwarancji .. Jest na niej ... ale myślę, że po oddaniu go na ,,gwarancję'' stwierdzili by winę użytkownika, ponieważ na pewno jest tam masa kurzu .. :/ ... Także nie wiem co robić ... w ogóle .. :(
  • REKLAMA
  • #4 11230579
    jurek91
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Pierw spróbuj oddać go na gwarancje. Jak nie naprawią go to wtedy zacznij z nim kombinowac, ja bym tak zrobił :)
  • #5 11230599
    Soldierkosowo
    Poziom 10  
    Myślałem nad tym ale boje się bardzo, że Mnie obciążał kosztami naprawy ... Odkurzacz był zakupiony miesiąc temu, aż szkoda :cry: ..
  • REKLAMA
  • #6 11230629
    jurek91
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Nie powinni. Pewnie zrobią tak ze anuluja gwarancje, odmowią naprawy gwarancyjnej i zaproponują naprawe płatna.
  • #7 11230667
    Soldierkosowo
    Poziom 10  
    Jeżeli by tak było to w sumie można spróbować ... Być może akurat to jest trafna decyzja ... jeszcze się zastanowię nad tym i zapytam Mamy, ponieważ to ona odkurzacz zakupiła . mam nadzieje, że nic złego się nie stało ... Przejrzałem forum i znalazłem kilka przykrych rzeczy , że np kurz może w silniku uszkodzić uzwojenie .. ;/ i tego sie obawiam ..
  • #8 11232198
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1267
    Serwis fabryczny prawdopodobnie będzie chciał wymieniać cały zespół ssący - za tą cenę kupisz nowy.
  • #9 11232975
    Soldierkosowo
    Poziom 10  
    Tz. żeby skorzystać i oddać na gwarancje czy tez nie ??? Chodzi mi o to czy nie będzie w razie anulowania gwarancji problemu z odebraniem tego odkurzacza .. czy mi nie nalicza jakiś z kosmosu gigantycznych kosztów za otwarcie i stwierdzenie ??

Dodano po 1 [godziny] 42 [minuty]:

Czy istnieje możliwość z korzystania przez moją mame z tytułu rękojmi bądź z tytułu niezgodności towaru z umową ?? Prosze o odpowiedź
  • #10 11234675
    movzx
    Poziom 40  
    Soldierkosowo napisał:

Czy istnieje możliwość z korzystania przez moją mame z tytułu rękojmi bądź z tytułu niezgodności towaru z umową ??
    Niezgodność nie powstała z przyczyn tkwiących w towarze, więc sprzedawca nie ma obowiązku naprawy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #11 11234707
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1842
    Zawsze mnie denerwowały takie cwaniackie sztuczki z oszustwem na gwarancji. Sam popsuł a zwołał konsylium na forum rozwarzając jak by tu obarczyć winą producenta i wymigać się od odpowiedzialności za swoje błędy. Człowieku, więcej pokory i samokrytyki. Jeśli masz odrobinę honoru to zapłać za naprawę.
  • #12 11234739
    movzx
    Poziom 40  
    krakarak napisał:
    Zawsze mnie denerwowały takie cwaniackie sztuczki z oszustwem na gwarancji. Sam popsuł a zwołał konsylium na forum rozwarzając jak by tu obarczyć winą producenta i wymigać się od odpowiedzialności za swoje błędy. Człowieku, więcej pokory i samokrytyki. Jeśli masz odrobinę honoru to zapłać za naprawę.
    Dobrze powiedziane. Tym bardziej jest to przykre że odkurzacz kosztuje 230 złotych, więc żaden majątek.
  • #13 11234742
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3232
    Kosz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nowo zakupionym odkurzaczem SAMSUNG SC5450, który przestał działać po używaniu go bez worka i filtra. Obawia się, że serwis może uznać to za winę użytkownika i obciążyć go kosztami naprawy. Forumowicze sugerują, aby spróbować oddać odkurzacz na gwarancję, mimo obaw o anulowanie gwarancji. Wskazują również, że serwis może chcieć wymienić cały zespół ssący, co może być kosztowne. Użytkownik rozważa również możliwość skorzystania z rękojmi lub niezgodności towaru z umową, ale otrzymuje informacje, że niezgodność nie powstała z przyczyn tkwiących w towarze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA