Witam serdecznie. Planuję zakup laptopa jednak nie śpieszy mi się zbytnio. Powiedzmy, że mam na to około 3 miesiące. Laptop ma mi służyć około 3-4 lata.
Będzie używany na zmianę ze stacjonarnym. Nie zamierzam grać, jego głównym zadaniem jest Praca biurowa oraz projekty Cad, Catia, ProEnginnier.
Budżet 2500-3000, jeśli na prawdę będzie warto mogę dopłacić.
Moje wymagania:
1. Dobry serwis gwarancyjny (Aktualnie wygrywa Toshiba).
2. Dobra jakość wykonania.
3. Niezawodność.
3. Miejsce na dwa dyski.
Propozycja konfiguracji sprzętowej:
Procesor: Core i5
Ram ddr3: 8 GB w jednej kości z miejscem na następną, lub 12, 16 bez możliwości dołożenia
Grafika: sam nie wiem Ati Czy Nvidia - do Cad'a najważniejsza chyba jest wielkość pamięci. (Od zawsze używam tylko Nvidii, na plus technologie CUDA,ION)
Wielkość: Dla mnie każda ma tyle samo zalet i wad miałem lapki od 13'3 do 17'3, raczej bez znaczenia jednak z uwagi na prace projektowe większa=lepsza.
Dysk: 500GB lub większy do niego miałby później dojść SSD 128GB (SSD nie wilcza się w cenę)
Bateria: Wiadomo, zależna od matrycy. Jestem realistą.
Sprzęt obowiązkowo nowy.
Mam 2 Toshiby, miałem HP z serii EliteBook, za czasów IBM miałem Thinkpada, miałem Acera, miałem macbooka. Z każdego byłem zadowolony, żaden mnie nie zawiódł choć w IBM po 9 latach poszedł wentylator
Firma właściwie nie gra roli ważniejsza jest gwarancja (Tutaj np. Acer ma minus).
Myślę, że wszystko dokładnie opisałem. Mam nadzieję, że pomożecie Panowie!
Dodano po 2 [godziny] 37 [minuty]:
Istotnym elementem jest także matryca, np. HP ma lepsze matryce od Toshiby.
Będzie używany na zmianę ze stacjonarnym. Nie zamierzam grać, jego głównym zadaniem jest Praca biurowa oraz projekty Cad, Catia, ProEnginnier.
Budżet 2500-3000, jeśli na prawdę będzie warto mogę dopłacić.
Moje wymagania:
1. Dobry serwis gwarancyjny (Aktualnie wygrywa Toshiba).
2. Dobra jakość wykonania.
3. Niezawodność.
3. Miejsce na dwa dyski.
Propozycja konfiguracji sprzętowej:
Procesor: Core i5
Ram ddr3: 8 GB w jednej kości z miejscem na następną, lub 12, 16 bez możliwości dołożenia
Grafika: sam nie wiem Ati Czy Nvidia - do Cad'a najważniejsza chyba jest wielkość pamięci. (Od zawsze używam tylko Nvidii, na plus technologie CUDA,ION)
Wielkość: Dla mnie każda ma tyle samo zalet i wad miałem lapki od 13'3 do 17'3, raczej bez znaczenia jednak z uwagi na prace projektowe większa=lepsza.
Dysk: 500GB lub większy do niego miałby później dojść SSD 128GB (SSD nie wilcza się w cenę)
Bateria: Wiadomo, zależna od matrycy. Jestem realistą.
Sprzęt obowiązkowo nowy.
Mam 2 Toshiby, miałem HP z serii EliteBook, za czasów IBM miałem Thinkpada, miałem Acera, miałem macbooka. Z każdego byłem zadowolony, żaden mnie nie zawiódł choć w IBM po 9 latach poszedł wentylator
Firma właściwie nie gra roli ważniejsza jest gwarancja (Tutaj np. Acer ma minus).
Myślę, że wszystko dokładnie opisałem. Mam nadzieję, że pomożecie Panowie!
Dodano po 2 [godziny] 37 [minuty]:
Istotnym elementem jest także matryca, np. HP ma lepsze matryce od Toshiby.