logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop do programów typu Cad,Catia,ProEngineer 2500-3000

janeczeknt 21 Sie 2012 15:57 1266 0
REKLAMA
  • #1 11230606
    janeczeknt
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie. Planuję zakup laptopa jednak nie śpieszy mi się zbytnio. Powiedzmy, że mam na to około 3 miesiące. Laptop ma mi służyć około 3-4 lata.
    Będzie używany na zmianę ze stacjonarnym. Nie zamierzam grać, jego głównym zadaniem jest Praca biurowa oraz projekty Cad, Catia, ProEnginnier.

Budżet 2500-3000, jeśli na prawdę będzie warto mogę dopłacić.

Moje wymagania:

1. Dobry serwis gwarancyjny (Aktualnie wygrywa Toshiba).
    2. Dobra jakość wykonania.
    3. Niezawodność.
    3. Miejsce na dwa dyski.

Propozycja konfiguracji sprzętowej:

Procesor: Core i5

Ram ddr3: 8 GB w jednej kości z miejscem na następną, lub 12, 16 bez możliwości dołożenia

Grafika: sam nie wiem Ati Czy Nvidia - do Cad'a najważniejsza chyba jest wielkość pamięci. (Od zawsze używam tylko Nvidii, na plus technologie CUDA,ION)

Wielkość: Dla mnie każda ma tyle samo zalet i wad miałem lapki od 13'3 do 17'3, raczej bez znaczenia jednak z uwagi na prace projektowe większa=lepsza.

Dysk: 500GB lub większy do niego miałby później dojść SSD 128GB (SSD nie wilcza się w cenę)

Bateria: Wiadomo, zależna od matrycy. Jestem realistą.

Sprzęt obowiązkowo nowy.

Mam 2 Toshiby, miałem HP z serii EliteBook, za czasów IBM miałem Thinkpada, miałem Acera, miałem macbooka. Z każdego byłem zadowolony, żaden mnie nie zawiódł choć w IBM po 9 latach poszedł wentylator :D

Firma właściwie nie gra roli ważniejsza jest gwarancja (Tutaj np. Acer ma minus).

Myślę, że wszystko dokładnie opisałem. Mam nadzieję, że pomożecie Panowie!

Dodano po 2 [godziny] 37 [minuty]:

Istotnym elementem jest także matryca, np. HP ma lepsze matryce od Toshiby.
  • REKLAMA
REKLAMA