logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp LC-32B20E - migotanie ekranu na Cyfra+ przez HDMI, jak zaktualizować oprogramowanie?

pswadowski 31 Sie 2012 09:46 2118 5
REKLAMA
  • #1 11264000
    pswadowski
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem- od miesiąca w trakcie oglądania TV na Cyfrze + zaczyna migotać(niebieski ekran, potem czarny, znowu niebieski i wraca do normalnego trybu). wymieniłem dekoder- dalej to samo, gdy zadzwoniłem do Cyfry poradzili wyłączyć wszystkie inteligentne funkcje TV(AQUOS), gdy to nie zadziałąło zaktualizować SOFT telewizora. Jak to zrobić??Proszę o poradę..
    Najciekawsze jest to, że dekoder mam od marca-a dziać się to zaczęło jakoś miesiąc temu.(TV Sharp LC32B20E, dekoder SAGEMCOM DSI83, połączenie poprzez HDMI)

Dodano po 2 [godziny] 13 [minuty]:

jeszcze aktualizacja- TV podłączone do komputera przez HDMI i działa normalnie, tylko na cyfrze szwankuje-nietylko w trakcie oglądania, ale też przy ustawianiu w MENU.
  • REKLAMA
  • #2 11265414
    zorbek
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    Kiedyś jak ktoś nie miał zielonego pojęcia o sprzęcie to szedł do serwisu. A teraz myśli że wejdzie na forum w dział serwis lcd i sam naprawi.
    Serwis i to dobry.
  • REKLAMA
  • #3 11265879
    pswadowski
    Poziom 2  
    @zorbek
    Jeśli by coś się działo z TV to raczej na komputer by mi szwankowało również. Jak nie chcesz pomóc to nie pomagaj. Chyba że to Twoja metoda-odsyłanie do serwisu....
    Jeszcze raz wyjaśniam- problem dzieje się TYLKO na Cyfrze +. Do TV mam podłączony również komputer- i tam nie mam najmniejszego problemu. Dzisiaj jeszcze sprawdzę jedną rzecz- może coś na kablu HDMI.. wymienię na drugi i jakby co dam znać..
    Wszystkich którzy mieli podobne problemy proszę o kontakt

Dodano po 2 [minuty]:

i jeszcze jedno: jeśli ktoś wie jak zaktualizować oprogramowanie do mojego TV to proszę, napiszcie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 11266109
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    A jeszcze później zamówić sobie inny model dekodera, całkiem innego producenta. ;)
    pswadowski napisał:
    i jeszcze jedno: jeśli ktoś wie jak zaktualizować oprogramowanie do mojego TV to proszę, napiszcie.

A niech Cię ręka boska broni, skoro zadajesz takie pytania bez odpowiedniego przygotowania! Choćby tylko forumowego.
    A zresztą ... widocznie masz za mało kłopotów. ;)

Na razie "Użytki". Zobaczymy co tam wyjdzie, to koledzy przeniosą jeszcze gdzie indziej. ;)
  • #6 11266221
    pswadowski
    Poziom 2  
    @ Kcyś czyli rozumiem że sygnał HDMI podawany przez dekoder nie będzie taki sam jak sygnał podawany przez kabel DVI->HDMI? z komputera (dźwięku przez DVI nie prześlę- ale wynika z tego co kolega napisał,że sygnał będzie inny).
    Nie siedzę za bardzo w "sygnałach" i elektronice- dlatego dopytuję się tu na forum.-Chciałbym zaoszczędzić sobie (nie kupować innego dekodera, nie zmieniać TV ;))
    Dlatego proszę też o potraktowanie mnie może trochę jak laika w tych sprawach.
    Dziękuję.

Dodano po 3 [godziny] 13 [minuty]:

problem ustąpił w momencie zastosowania innego przewodu HDMI (do tego który miałem przy kompie zastosowałem przejściówkę DVI-HDMI)
REKLAMA