logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Compaq 6730b - brak ładowania podczas pracy na Windows 7 Pro

gavron06 31 Sie 2012 11:11 2133 9
REKLAMA
  • #1 11264260
    gavron06
    Poziom 10  
    Witam wszystkich.
    Posiadam wyżej wymienionego lapka w którym wystąpił następujący problem:
    Otóż gdy jest on wyłączony bateria się ładuje i wytrzymuje do kilku godzin, a więc ona raczej jest dobra.
    Natomiast gdy na nim pracuję (Windows 7 Pro) po podłączeniu ładowarki dioda zasilania z przodu obudowy kilka razy "zamruga" ale komputer dalej działa na baterii i wgl na pasku nie widać podłączenia zasilacza.
    Co mu dolega? Jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 11264672
    yang32
    Poziom 36  
    Ocena: 100
    Stawiam że Windows 7 mu dolega, i źle zarządza zasilaniem.
  • REKLAMA
  • #3 11265243
    gavron06
    Poziom 10  
    spróbuje na linuksie. Chociaż wątpię czy to coś da
  • #4 11265288
    paulwolf
    Poziom 19  
    Ocena: 30
    Spróbuj na innym zasilaczu - może kabel przy wtyku przerywa. Miałem coś podobnego na innym HP.
  • #5 11265820
    gavron06
    Poziom 10  
    Na innym zasilaczu też lipa
  • REKLAMA
  • #6 11265843
    yang32
    Poziom 36  
    Ocena: 100
    A na Linuksie ?
  • #7 11271478
    gavron06
    Poziom 10  
    To nie jest wina OS'u
    Po włączeniu komputera dioda ładowania kilka razy zamruga i gaśnie
  • #8 11854688
    kolo1983
    Poziom 1  
    Witam

Widzę, że problem nie rozwiązany, a ja mam to samo.
    Na win 7 działał kilka dobrych miesięcy bez problemu więc to na pewno nie wina OS.
    Teraz mam jak kolega wyżej - czasem załapie za pierwszym razem czasem za dziesiątym (wyciągam i wkładam wtyczkę do laptopa).
    Zauważyłem, że bez baterii problemu PRAWIE nie ma - nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy ma to jakieś znaczenie.

Z góry dzięki za pomoc

Zapomniałbym ja mam compaq 6715b
  • #9 11884532
    konrad_bugaj
    Poziom 16  
    Ocena: 57
    Witam. Potwierdzam taki duży minus Hp. Kombinacja z zasilaczami inne nie pasują. Muszę wtyk kilka jak nie kilkanaście razy wyjmować i wkładać aż mi zacznie ładować. Nie kupił bym już hp. Jednak odbiega od innych np. pod takim prostym względem. Nawet w serwisach nie potrafią ich dobrze naprawić. Był na tą dolegliwość i to samo po jakimś czasie. Ech tylko life. trzeba kogoś na czymś wypompować! :cry:
  • REKLAMA
  • #10 11887928
    zmp3
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Czy zasilacz jest odpowiednich parametrów ? HP-ki potrafią wariować przy nawet delikatnych uszkodzeniach zasilaczy gdy ich parametry są nawet trochę zaniżone. Polecał bym sprawdzić na nowym zasilaczu o odpowiednich parametrach. Zdarzyło mi się że zasilacze HP lub innych zamienniki się uszkadzały i nie trzymały odpowiednio napięć.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem HP Compaq 6730b, który nie ładuje baterii podczas pracy na systemie Windows 7 Pro, mimo że bateria działa poprawnie, gdy laptop jest wyłączony. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z zarządzaniem zasilaniem w systemie operacyjnym, uszkodzeniem zasilacza lub jego niewłaściwymi parametrami. Użytkownicy zauważają, że czasami ładowanie działa po wielokrotnym podłączeniu zasilacza, a problem może być mniejszy przy pracy bez baterii. Wskazują również na trudności z naprawą tych urządzeń w serwisach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA