logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić transformator JURA-ELEKTRONIK z szafy rozdzielczej?

suchy 222 31 Sie 2012 23:39 1119 2
REKLAMA
  • #1 11266762
    suchy 222
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam wszystkich forumowiczów przepraszam jeśli zły dział i proszę o nieusuwanie tego tematu . kupiłem ostatnio na bazarku transformator JURA-ELEKTRONIK i w zasadzie pan który mi go sprzedawał powiedział ze pochodzi on z szafy rozdzielczej , i tyle o nim wiem widzę charakterystykę ale nie wiem jakie ma napięcia wyjściowe i jak go podłączyć oraz czy trzeba budować będzie do niego układ soft-start zamieszczam zdjęcia i oto moje pytania :
    *jak go uruchomić
    *jakie są napięcia wyjściowe
    *czy potrzeba modułu soft-start jakie ma napięcia i jakie jest ich natężenie .

Jak uruchomić transformator JURA-ELEKTRONIK z szafy rozdzielczej? Jak uruchomić transformator JURA-ELEKTRONIK z szafy rozdzielczej?

dodam ze pod typ pisze 39o - 44o
    a przy A 1,41 7,14

Proszę o pomoc przy identyfikacji ponieważ Google niestety niewiele wie o nim jesli
    ktoś ma jakieś datasheet y to prosiłbym o nie . Dziękuje za wszelką pomoc .
  • REKLAMA
  • #2 11266996
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 626
    Witam,
    suchy 222 napisał:
    Witam wszystkich forumowiczów przepraszam jeśli zły dział i proszę o nieusuwanie tego tematu [spacja zbędna]. kupiłem ostatnio na bazarku transformator JURA-ELEKTRONIK i w zasadzie pan który mi go sprzedawał powiedział ze pochodzi on z szafy rozdzielczej [spacja zbędna], i tyle o nim wiem widzę charakterystykę ale nie wiem jakie ma napięcia wyjściowe i jak go podłączyć oraz czy trzeba budować będzie do niego układ soft-start zamieszczam zdjęcia i oto moje pytania [spacja zbędna]:
    *jak go uruchomić
    *jakie są napięcia wyjściowe
    *czy potrzeba modułu soft-start jakie ma napięcia i jakie jest ich natężenie [spacja zbędna].

Jak uruchomić transformator JURA-ELEKTRONIK z szafy rozdzielczej? Jak uruchomić transformator JURA-ELEKTRONIK z szafy rozdzielczej?

dodam ze pod typ pisze 39o - 44o
    a przy A 1,41 7,14

Proszę o pomoc przy identyfikacji ponieważ Google niestety niewiele wie o nim jesli
    ktoś ma jakieś datasheet [spacja zbędna]y to prosiłbym o nie [spacja zbędna]. Dziękuje za wszelką pomoc [spacja zbędna].
    przecież na zamieszczonej tabliczce znamionowej prawie wszystko zostało podane, a co nie zostało tam podane - wartości napięć wyjściowych na poszczególnych odczepach po stronie wtórnej - to można sobie pomierzyć.
    Transformator jest produkcji niemieckiej i w tym też języku są podane indeksy napięć:
    Typ - typ -> oznaczenie typu (na zielonej tabliczce, ale na drugiej - co widać dokładnie - podano co innego); JE5T6
    Ve - Volt_eingang -> wolt_wejście (wartość napięć - strona pierwotna), patrz zamieszczony schemat; 220 - 390 - 440
    Va - Volt_ausgang -> wolt_wyjście (wartość napięć - strona wtórna), patrz zamieszczony schemat;    240              28
    A - Ampere -> Amper, wartość prądu po stronie wtórnej, odpowiednio;                                            1,41           7,14
      - pozostałe dwa parametry podane w kolumnie lewej są mało istotne, a w kolumnie prawej (nie wszystko tam widać):
    VA - Volt_Amper -> woltamper, wartość mocy pozornej przenoszonej przez transformator; 370
    Hz - Hertz -> herc, wartość częstotliwości; 50
      - pozostałe trzy parametry podane w kolumnie prawej są mało istotne.

Przybliżoną wartość prądu pobieranego po stronie pierwotnej łatwo można sobie policzyć znając wartość pobieranej mocy pozornej po stronie wtórnej przy danej wartości napięcia zasilającego po stronie pierwotnej.
    Na pytanie odnośnie tego czy potrzeba modułu soft-start, to niech odpowie sobie autor tego tematu samodzielnie.

Pozdrawiam
  • #3 11267958
    suchy 222
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Dziękuje za odpowiedź czyli tak dla mojego zrozumienia napięcie wyjściowe to 28 V i 7,14 A , a więc jeszcze jedno pytanie czy będzie z niego dobry zasilacz regulowany ?
REKLAMA