logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S2 Portable 3.0 HX-MT010EA 1TB nie wykrywa go w explorerze

wiedzminfm 02 Wrz 2012 20:21 1698 3
REKLAMA
  • #1 11272521
    wiedzminfm
    Poziom 2  
    Witam,
    Na wstępie witam wszystkich.

Mam problem z dyskiem zewnętrznym USB 2,5"

Widzę go w zarządzaniu dyskami pod Windows 7 czy w programach diagnostycznych, ale za cholerę nie jestem w stanie go "otworzyć" próbowałem pod windowsem, mac OS i Linuxem.
    W programach do zarządzania partycjami etc. dysk widnieje jako niesformatowany
    miałem na nim niewielką partycję, która po sformatowaniu działa normalnie.

SMART jest scanem wydruku bo boję się jeszcze raz podłączać dysk jak poczytałem Wasze posty.
    Samsung S2 Portable 3.0 HX-MT010EA 1TB nie wykrywa go w explorerze Samsung S2 Portable 3.0 HX-MT010EA 1TB nie wykrywa go w explorerze Samsung S2 Portable 3.0 HX-MT010EA 1TB nie wykrywa go w explorerze

Sprawa tyczy się "dysku1" partycja E po sformatowaniu działa normalnie, na partycji ~900 MB są dla mnie dane, które muszę odzyskać, dysk jest na gwarancji, więc wolałbym uniknąć rozwalania obudowy, ale jeśli to pomoże oczywiście się z tym pogodzę.

Proszę Was o pomoc, od czego zacząć, żeby jak najlepiej odzyskać te dane. Ogólnie jak ten problem ugryźć, resztę dopasuję z wcześniejszymi Wami postami. czy jedyną słuszną drogą jest najpierw kopia (np. za pomocą DMDE) i później odzyskiwanie, a może da się jakoś dysk naprawić.

PS.
    Wbrew temu co wynika ze SMARTa dysk mi nie upadł...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11274661
    wiedzminfm
    Poziom 2  
    absolutnie nie świadomie, do końca nawet nie wiem co to jest...
    dysku używała moja Luba z mac'iem (do jakiegoś backupu "time machine") ale to nie było chyba takiej wielkośći...
    edit:
    Czy ja dobrze rozumiem, dysk mam w porządku tylko partycje przez mac'a mam w GPT... ale powininem widzieć partycję pod windowsem mimo tego... tak jak wyżej na mac'u też głucho;

Powstał mi na tym dysku niezły bajzel mam tu FAT32, mam NTFS i mam ponad 900GB nie wiem w czym, a jakakolwiek moja wiedza na ten temat ogranicza się do MBR to za cholerę nie wiem jak to naprawić-uzyskać dostęp do danych...
    W tej chili sprawa mnie przerosła, bardzo proszę o nakierowanie na właściwy tor...
  • #4 11283492
    wiedzminfm
    Poziom 2  
    ...no cóż dane odzyskałem raczej bez większych problemów... jak ktoś ma pomysł jak naprawić partycję(bajzel jednak mniejszy), to jeszcze chwila jest zanim dysk sformatuję...
REKLAMA