logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić antenę 60cm do odbioru Cyfry Plus z Hot Birda?

Regnum5 03 Wrz 2012 21:37 4356 6
REKLAMA
  • #1 11276079
    Regnum5
    Poziom 2  
    Witam
    Od dwóch dni jestem posiadaczem cyfry plus ,wybrałem ich ofertę ponieważ mieli korzystną promocje jednak pojawił się problem.Nie mogę ustawić antenę aby odbierała z Hot Birda.Oczywiście w punkcie mówili ,żeby brać antenę 80cm jednak zrezygnowałem ,gdyż posiadam 60cm,ale skoro kiedyś na 60 łapało Hot Birda tyle ,że na takim darmowym dekoderze ,nazywa się SkyPlus to i teraz powinno wszystko ładnie działać.No ,ale lipa kręcę anteną we wszystkie strony i nic.Czy jest możliwość ,że faktycznie musi być ta 80'tka ? Jeżeli nie to co mam zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 11276102
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11276118
    Regnum5
    Poziom 2  
    mihal2002 napisał:
    Regnum5 napisał:
    Jeżeli nie to co mam zrobić ?

Zamówić usługę u instalatora!

No tak, ,ale z tego co piszą na ich stronie to montują tylko w okolicach Warszawy a za każdy km kasują 1,20 czyli wyjdzie mi jakieś 310zł :(
  • REKLAMA
  • #4 11276175
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 11276684
    robertamel
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    Możesz mieć problem z odbiorem niektórych kanałów HD przy 60cm.
  • REKLAMA
  • #6 11276810
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 11279581
    ferguson6600
    Poziom 21  
    Ocena: 200
    Obawiam się że sam jej nie ustawisz bez pomocy kogoś kto się zna choć odrobine na tym, możliwe że masz też uszkodzony konwerter, wyłączone zasilanie go w tunerze itp.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z ustawieniem anteny 60 cm do odbioru sygnału z satelity Hot Bird dla usługi Cyfry Plus. Mimo wcześniejszego doświadczenia z odbiorem na mniejszej antenie, obecnie nie może uzyskać sygnału. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że antena 60 cm może nie wystarczyć do odbioru niektórych kanałów HD, a także wskazują na możliwość uszkodzenia konwertera lub problemów z zasilaniem. Rekomendują skorzystanie z usług instalatora, jednak użytkownik obawia się wysokich kosztów związanych z montażem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA