logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Packard Bell ZG5 - Notebok nie widzi karty sieciowej

00Sebastian 04 Wrz 2012 20:50 2583 8
REKLAMA
  • #1 11278972
    00Sebastian
    Poziom 10  
    Witam
    Mam taki problem z moim notebokiem ze po formacie nie widzi on karty sieciowej. Wchodzac w Menadzer urzadzen na liscie nie ma karty sieciowej. Wchodzac w panel sterowania->polaczenia sieciowe i internetowe->polaczenia sieciowe folder jest pusty. Nieznam modelu ani nazwy karty. probowalem programem Everest ale nie moglem znalezc. Wydaje mi sie ze karta sieciowa jest zintegrowana. W biosie nie widzialem zadnych opcji dotyczacych internetu. Przed formatem problemu nie bylo. System jaki wgralem to Win xP sp1. Poprzednio byl rowniez win xp ale nie wiem jaki servis pack. Jesli sie ktos orientuje jak wyglada ten nootebok Packard Bell ZG5 to podspodem obudowy jest taka mala klapka. Przed formatem ja odkrecilem zajzalem do srodka w sumie nic nie ruszalem i zakrecilem. To jedyne co przy nim grzebalem
  • REKLAMA
  • #2 11279062
    kasztankowa
    Poziom 12  
    Wgraj najnowsze dostępne aktualizacje XP i sprawdź wtedy czy wykryje kartę sieciową.
    Napisz też co wykrył Everest i wlep na forum.
  • #3 11279374
    00Sebastian
    Poziom 10  
    Wiec tak najnowsze aktualizacje xp juz nie wgram bo przed chwila sformatowalem go jescze raz uzywajac Windowsa xp sp3 wiec nie wgram juz aktualizacji bo mam najnowsze.
    A teraz everest
    Packard Bell ZG5 - Notebok nie widzi karty sieciowej Packard Bell ZG5 - Notebok nie widzi karty sieciowej Packard Bell ZG5 - Notebok nie widzi karty sieciowej
    To pokazuje jesli klikam na "Sieć"
    A tak wyglada menadzer uzadzen
    Packard Bell ZG5 - Notebok nie widzi karty sieciowej
  • REKLAMA
  • #4 11279420
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2671
    Brak podstawowych sterowników (karty sieciowe, grafika, karta muzyczna, chipset)!
  • #5 11279440
    00Sebastian
    Poziom 10  
    Wiec co teraz moge zrobic? Nie mam zadnych plyt ze sterownikami do tego noteboka. Szukalem czegos ale nic nie znalazlem nawet na stronie producenta
  • REKLAMA
  • #6 11279454
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2671
    Poszukaj dla swojego modelu i systemu operacyjnego Link.
  • REKLAMA
  • #7 11279548
    00Sebastian
    Poziom 10  
    Jescze raz go sformatuje bo wgralem uciete win xp z wygladem visty, zaraz powgrywam te sterowniki z linku ktory podales i napisze czy problem dalej pozostaje czy juz bedzie wsyztsko dobrze

Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

Dzieki wielkie po zainstalowania sterownikow wszystko ladnie dziala.

Znajazlem taki opis tego notebooka:

Packard Bell Dot ZG5 Specifications
    Ethernet ports 1
    Video Ports VGA
    USB port technology USB 2.0
    USB ports 3
    Bluetooth unknown
    Camera 1.3 megapixel
    Graphics Intel 945 GSE
    OS Windows XP
    SDHC Support unknown
    HDD tech HDD
    HDD Size 160
    RAM tech DDR2
    RAM 1GB
    CPU Intel Atom N270 1.6GHz
    Keyboard size unknown
    Dimensions 9.8x1.2x2.7
    Weight 2.2
    Screen Resolution 1024x600
    Screen Size 8.9
    other features
    Software Package unknown
    Street Price USD unknown
    MSRP USD unknown
    Colors Black, Silver
    Battery Life 4
    Battery Type 6-cell Li-Ion
    CD/DVD drive unknown
    Card reader MMC,SD,XD,MS,MS
    Audio stereo
    WiFi 802.11 b/g

Mam pytanie zeby nie zakladac nowego tematu czy na takim sprzecie pojdzie Vista lub Win 7 czy lepiej zostac przy Win XP.
  • #8 11279844
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Troszke mało ramu. Można oczywiście dołożyć.
  • #9 11279853
    00Sebastian
    Poziom 10  
    Czyli rozumiem ze jedyna przeszkoda zeby instalowac na niego Viste lub Win 7 sa ramy? Ok narazie zostane przy xp a na przyszlosc bede widzial zeby dolozyc ramy

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z notebookiem Packard Bell ZG5, który po formacie nie wykrywa karty sieciowej. W Menedżerze urządzeń karta sieciowa nie była widoczna, a w panelu sterowania brakowało połączeń sieciowych. Po próbie użycia programu Everest do identyfikacji karty, użytkownik stwierdził, że nie ma dostępu do sterowników, ponieważ nie posiada płyt z oprogramowaniem. Użytkownicy forum zasugerowali zainstalowanie najnowszych sterowników, co ostatecznie rozwiązało problem. Użytkownik zainstalował sterowniki i potwierdził, że wszystko działa poprawnie. Dodatkowo, podano specyfikacje notebooka, w tym procesor Intel Atom N270, 1GB RAM oraz system operacyjny Windows XP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA