logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki tani pilot uniwersalny z wyświetlaczem do 10 urządzeń polecacie?

MisiekNiePlacz 11 Wrz 2012 08:32 3027 5
REKLAMA
  • #1 11299250
    MisiekNiePlacz
    Poziom 9  
    Witajcie!

Nie poszukuje jakiegoś mega drogiego urządzenia na którym dodatkowo będzie można grać w gry na wyświetlaczu 50 cali, tylko prosty tani pilot z praktycznym wyświetlaczem.

Widziałem pozytywne oceny silvercrest kh 2156 ale nie mogę go nigdzie znaleźć.
    Możecie coś polecić?

Ilość urządzeń to myślę - 10 byłoby ok.

Tylko mam jeszcze takie jedno pytanko, jak taki pilot działa? Tzn jeżeli naciskam np przycisk ściszania i "namierzam" w kierunku TV a potem w kierunku czegoś innego to czy muszę jakoś zmienić aktywne urządzenie? Czy po prostu pilot za każdym razem wysyła sygnał dla wszystkich zarejestrowanych urządzeń.

Poza tym mam np głośniki na pilota i nie jestem pewien czy będę w bazie. Czy mogę jakoś pobrać sygnał z oryginalnego pilota i potem ustawić odpowiedni przycisk na uniwersalnym?

Proszę o odpowiedzi i pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 11299301
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1006
    Aż za 100 zł to przesada.W Realu kupisz Wastona model RC9206 z wyświetlaczem który sam szczyta kod z Twojego telewizora i pracuje z bardzo wieloma urządzeniami jest to typ 8w jednym w cenie około 24 zł oraz polecam pilota Watson Rc 9207 też zawiera 8 w jednym i tu bomba posiada ekran dotykowy z niebieskim podświetleniem.Ten model można było dopaść w Realu w promocyjnej cenie 20 zł Obydwa piloty pracują z z dużą ilością sprzętu a instrukcja obsługi wraz z zamieszczonymi tabelami kodów sprzętu zawiera około 30 stron.
  • REKLAMA
  • #3 11322016
    MisiekNiePlacz
    Poziom 9  
    Znalazłem - kupiłem Watsona Rc 9207 bo miał funkcję uczenia (nie wiem jak ten 2)- nie działa.

Dziwne bo niby przebiega wszystko pomyślnie, kieruje pilot na TV, naciskam zaprogramowany przycisk - nic się nie dzieje. :x
  • REKLAMA
  • #4 12915577
    peter1701
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    cześć

jestem posiadaczem pilota Watson Rc 9207

czy możecie mi podesłać instrukcje obsługi tego pilota ??

mam go już kilka lat a chce nowe urządzenie przypisać a nie pamtam jak ;p
    instrukcja poszła dawno gdzieś i nie wiadomo gdzie... :D
  • REKLAMA
  • #5 12964337
    kierbedz4
    Poziom 36  
    Ocena: 1006
    Instrukcja obsługi tego pilota zawiera 54 stron z czego 30 stron zawiera kody różnych marek sprzętu elektronicznego.Tak się składa że posiadam tą instrukcję obsługi W Realu wyprzedawali końcówki magazynowe i kupiłem 2 piloty po 10 zł sztuka.Chciałbym Ci pomóc lecz potrzebna jest informacja czy chcesz szczytać kod z posiadanego pilota na pilota RC9207 czy też chcesz wczytać kod na owego pilota z książki kodów zawartych w ww instrukcji i wówczas potrzebna jest marka i opis sprzętu w celu odczytania kodu z instrukcji.

Dodano po 5 [minuty]:

Pilot o symbolu RC9206 również posiada funkcję uczenia się jakością i funkcjonalnością nie odbiega parametrami od modelu RC9207
  • #6 12978950
    peter1701
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    dzięki za pomoc

na chomiku znalazłem PDFa :D

cześć
REKLAMA