logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki AKG K518DJ do rapu, izolacja dźwięku, opinie i alternatywy

kafar610 14 Wrz 2012 10:58 2436 5
REKLAMA
  • #1 11309828
    kafar610
    Poziom 16  
    Witam
    Mam poszukuje słuchawek nausznych do rapu do ok. 300 zł
    Odrazu powiem że muszą dobrze oddzielać od świata zewnętrznego gdyż dużo jeżdżę pociągami i nie chce słuchać jak to Baśka kupiła sobie nowy kredens itp.
    Bardzo podobają mi się słuchawki AKG K518DJ pod względem odsłuchowy.
    Czy to będzie dobry wybór czy lepiej coś innego?
  • REKLAMA
  • #2 11311051
    kafar610
    Poziom 16  
    Znalazłem również ciekawe słuchawki z oferty Panasonic RP-DJS 400 AEZ, co będzie lepsze?
  • REKLAMA
  • #3 11311120
    spinisher
    Poziom 11  
    Polecam zwrócić uwagę na słuchawki sennheiser HD215. Ich cena na znanym portalu aukcyjnym oscyluje mniej więcej w granicach od 299 do 350 zł. Warto wcześniej je sprawdzić, czy będą dobrze dopasowane do głowy no i posłuchać ich.
    Jest też parę cech tych słuchawek o których warto wiedzieć:

- mają skręcany kabel, dla jednych to zaleta dla innych nie,
    - nadają się dla Didżeja lub produkcji muzycznej,
    - konstrukcja zamknięta, ograniczają wypływanie muzyki na zewnątrz i w drugą stronę,
    - jedna słuchawka ma przegub, można ją odchylić i słuchać jednym uchem (pod kątem DJ).

Czy dobrze dla Ciebie grają musisz sam posłuchać, czytałem o nich sporo, ale nie testowałem długo, raz udało mi się je zobaczyć w MM. Z opinii innych wiem też, że bas mają dość zrównoważony, ale potrafi być głęboki, jednak, dla miłośników mocnego uderzenia może być nieco za słaby.
  • REKLAMA
  • #4 11312544
    kafar610
    Poziom 16  
    A jakieś inne propozycje? Możesz mi powiedzieć co będzie lepsze z tych dwóch ofert które podałem?
  • REKLAMA
  • #5 11313581
    spinisher
    Poziom 11  
    Wybór słuchawek to wbrew pozorom dość indywidualna sprawa. Każdemu może podobać się coś innego, Budowa głowy , też może powodować, że dla kogoś te same słuchawki będą super wygodne a dla kogoś innego odwrotnie.
    Do jakości odtwarzanego dźwięku też można tak podejść, choć dobre słuchawki na pewno będą lepiej grały niż przeciętne.

Jest też kwestia słuchawek nausznych i wokół usznych. Te pierwsze mogą opierać się i dociskać gąbki do uszu, co w dłuższej perspektywie może boleć lub być co najmniej nieprzyjemne (choć niekoniecznie), natomiast te drugie umieszczone wokół uszu nie powinny ich w ogóle uciskać, jeśli słuchasz wiele godzin, warto o tym pomyśleć.

Co do obu modeli nie znam ich, więc nie mogę doradzić, najlepiej przetestować, jeśli się da. Jedynie mogę ogólnie stwierdzić, że wolałbym wybrać markową firmę, która robi tylko słuchawki i na tym się zna bardzo dobrze.
  • #6 14998194
    kafar610
    Poziom 16  
    Do zamknięcia
REKLAMA