Witam;)
Z racji tego iż mój poprzedni komputer się spalił (płyta główna) planuję kupić nową skrzynkę. Początkowo planowałem kupić jakiegoś gotowca z allegro ale czytając opinie na ten temat postanowiłem złożyć komputer sam. Komputer będę potrzebował do spraw codziennych i dla rozrywki w jakieś gry więc tutaj też nie może odstawać. Tu są dwie propozycje (jeszcze nie wiem jakim konkretnie budżetem będę dysponował. Niższym na pewno):
1. Budżet od 1200-1400 zł (Bardziej myślę o AMD do tej pory miałem amd i byłem bardzo zadowolony):
Procesor Athlon II X3 450 AM3 BOX
Ram Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9
Główna Asrock 970 Pro3
Grafika Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
Twardziel Seagate 500GB SATA3 lub jakiś inny
Zasilacz High Power Element Plus HPC-500-G12S 500W
Jakaś obudowa chodź jest możliwość wykorzystania starej.
Jeżeli ktoś może zaproponować coś Intela to czekam na propozycje.
Budżet do 2000 zł (Tutaj można się już powoli rozwinąć):
Procesor AMD Phenom II Quad Core X4 965 AM3
Główna MSI 970A-G46
Grafika Gigabyte ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit
Twardziel j/w lub inny
Zasilacz j/w lub inny
Jakaś obudowa chociaż posiadam starą.
+ myślałem o jakimś dodatkowym chłodzeniu na procesor co możecie polecić?
Jeżeli ktoś może zaproponować coś Intel to jestem otwarty na propozycje.
Jeżeli ktoś może zaproponować zestaw jeszcze trochę droższy (max 200zł) i z większą wydajnością to czekam na propozycję
Chciałbym dodać że posiadam dysk zewnętrzny spory więc twardziej wystarczy 500 nawet mniejszy może być jeżeli te dodatkowe pieniądze przyczynią się do większej wydajności PC-ta.
Z racji tego iż mój poprzedni komputer się spalił (płyta główna) planuję kupić nową skrzynkę. Początkowo planowałem kupić jakiegoś gotowca z allegro ale czytając opinie na ten temat postanowiłem złożyć komputer sam. Komputer będę potrzebował do spraw codziennych i dla rozrywki w jakieś gry więc tutaj też nie może odstawać. Tu są dwie propozycje (jeszcze nie wiem jakim konkretnie budżetem będę dysponował. Niższym na pewno):
1. Budżet od 1200-1400 zł (Bardziej myślę o AMD do tej pory miałem amd i byłem bardzo zadowolony):
Procesor Athlon II X3 450 AM3 BOX
Główna Asrock 970 Pro3
Grafika Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
Twardziel Seagate 500GB SATA3 lub jakiś inny
Zasilacz High Power Element Plus HPC-500-G12S 500W
Jakaś obudowa chodź jest możliwość wykorzystania starej.
Jeżeli ktoś może zaproponować coś Intela to czekam na propozycje.
Budżet do 2000 zł (Tutaj można się już powoli rozwinąć):
Procesor AMD Phenom II Quad Core X4 965 AM3
Główna MSI 970A-G46
Grafika Gigabyte ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit
Twardziel j/w lub inny
Zasilacz j/w lub inny
Jakaś obudowa chociaż posiadam starą.
+ myślałem o jakimś dodatkowym chłodzeniu na procesor co możecie polecić?
Jeżeli ktoś może zaproponować coś Intel to jestem otwarty na propozycje.
Jeżeli ktoś może zaproponować zestaw jeszcze trochę droższy (max 200zł) i z większą wydajnością to czekam na propozycję
Chciałbym dodać że posiadam dysk zewnętrzny spory więc twardziej wystarczy 500 nawet mniejszy może być jeżeli te dodatkowe pieniądze przyczynią się do większej wydajności PC-ta.