Witam.
Jak w temacie. Próbowałem about:config w firefoxie, usunąłem w msconfig z autostartu, usunąłem w dodaj/usuń programy i nic. Siedzi to we wszystkich przeglądarkach jako strona startowatj: IE, Firefox i Chrome.
Log z OTL poniżej:
Załączniki:
OTL.Txt(127.86 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
dzięki za wnoszącą wiele odpowiedź. Myśli Pan że co ostatnie 3 dni robię jak nie czytam...? Coś zmienili w kodzie albo nie wiem co bo nic z ze znalezionych w google (i na elektrodzie) rozwiązań nie działa. Skoro 3 dni nie znalazłem odpowiedzi i nie usunąlem tego cholerstwa to Pański link też raczej nie pomoże... Może coś bardziej konstrukfywnego by pan zaproponował przygłupiemu zamiast zaśmiecać forum? Nie każdy jest tak bystry jak Pan więc wolałbym step by step jak dla debila jeśli można...
Kliknij Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
Po odpaleniu AdwCleaner pasek postępu dochodzi w 10 sek. do jakichś 30% następnie 3 godziny bez postępu... Dysk też nie mruga za często więc wygląda na to że program wisi. Nie czekałem dalej tylko zamknąłem go. Jaka może być tego przyczyna i czy można jakoś inaczej?
Wykonałem.
Wynik jest taki, że jak otwieram przeglądarkę to jest już strona startowa firefoxa, niestety przy otwieraniu nowej zakładki otwiera się już babylon. Poza tym mozilla strasznie muli przy otwieraniu stron. Jakieś 5 sek oczekiwania zanim "odszyfruje" DNS.
Kody z OTL po usunięciu i skanie
Załączniki:
09222012_103439.txt(16.29 KB)
OTL.Txt(115.76 KB)
Zrobiłem wszystko. Wykonałem skrypt. Wykonałem sprzątanie i użyłem adwarecleanera. Tym razem poszedł do końca. Niestety. Przy otwarciu dodatkowej karty (ctrl T) w firefoxie wyskakuje dalej babylon. W chrome zaczął zamiast babylona pojawiać się portal V9 (http://pl.v9.com/pl).Explorer o dziwo jest ok. W którymś momencie coś skasowało mi raporty z OTL. Zrobiłem skan jeszcze raz bo z usuwania przepadły. Przesyłam raport skanowania i adwarecleanera
Załączniki:
pack.rar(3.67 KB)
OTL.Txt(119.66 KB)
Potraciłem zapamiętane loginy o hasła ale puki co brak babylona. Dzięki. Jeszcze nie zamykam tematu jakby cholerstwo wyskoczyło niedługo ponownie to będę dopytywał.
Użytkownik poszukiwał sposobu na usunięcie Babyon Search z przeglądarek Internet Explorer, Firefox i Chrome. Próbował różnych metod, w tym edycji ustawień w Firefoxie oraz usunięcia programów z autostartu, jednak problem nadal występował. Otrzymał sugestie dotyczące użycia narzędzi takich jak AdwCleaner oraz OTL do skanowania i usuwania złośliwego oprogramowania. Po kilku próbach i skanowaniach, użytkownik zauważył, że Babyon Search nadal pojawia się w nowych zakładkach w Firefoxie, a w Chrome zamiast niego pojawił się portal V9. Ostatecznie, po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu przeglądarek oraz usunięciu katalogów profili, problem został rozwiązany, chociaż użytkownik stracił zapisane loginy i hasła. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.