logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać zdjęcia z uszkodzonej karty Memory Stick Duo?

filin 23 Wrz 2012 11:05 1467 6
REKLAMA
  • #1 11339308
    filin
    Poziom 2  
    Witam

Przez nieuwagę włożyłem kartę memory stick duo do czytnika kart sd. Musiałem ją wysunąć pensetą. Mimo iż zrobiłem to delikatnie, to ani aparat fotograficzny ani komputer (vaio) nie widzi karty. Co można zrobić, żeby odzyskać zdjęcia z karty?
  • REKLAMA
  • #2 11339330
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Zwykle przy takim wyciąganiu ostrym narzędziem dochodzi do ukruszenia karty, a co za tym idzie uszkodzenia. Jeśli spojrzysz na kartę i widać mechanicznie zdarte ścieżki ciężko będzie cokolwiek zrobić.
  • REKLAMA
  • #3 11339745
    filin
    Poziom 2  
    Tyle, że robiłem to dość ostrożnie. Jest mała ryska na stykach, ale czy to może być wina tej ryski?
  • REKLAMA
  • #4 11339907
    Artee18
    Poziom 22  
    Niestety to dość delikatne karty, więc bardzo możliwe że uszkodziła się.
  • #5 11340067
    filin
    Poziom 2  
    A czy jest jakaś szansa odzyskania danych u profesjonalistów? Czy możecie kogoś polecić z Mazowsza?
  • REKLAMA
  • #6 11342490
    Artee18
    Poziom 22  
    Proponuję skorzystać z wyszukiwarki google. Niestety znając życie cena będzie dość wysoka za takie usługi:(
  • #7 11342512
    Aldusio
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Zależy co masz na karcie? Jeżeli zdjęcia to włóż do aparatu, aparat podłącz kablem do kompa i spróbuj zgrać fotki programem Wondershare Photo Recovery 2.0.1.0
    Warto spróbować, bo widzi wiele uszkodzonych kart. Ja odzyskałem tym ważne dla mnie zdjęcia :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z odzyskaniem zdjęć z uszkodzonej karty Memory Stick Duo, która została nieprawidłowo wyjęta z czytnika kart SD. Inni uczestnicy dyskusji zauważyli, że delikatne uszkodzenia mechaniczne, takie jak ryska na stykach, mogą uniemożliwić odczyt karty. Zasugerowano, aby spróbować podłączyć kartę do aparatu i użyć programu Wondershare Photo Recovery 2.0.1.0, który może pomóc w odzyskaniu danych z uszkodzonych kart. Użytkownik zapytał również o możliwość skorzystania z usług profesjonalnych w Mazowszu, jednak ostrzeżono go, że takie usługi mogą być kosztowne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA