logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Minecraft problem z Javą, przeinstalowanie Javy nie pomaga

kubekherbaty123 23 Wrz 2012 14:57 5529 7
REKLAMA
  • #1 11340207
    kubekherbaty123
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam,

Mam problem z Minecraftem otóż gdy go włączam pojawia mi się taki error:

Error: Could not create the Java Virtual Machine.
    Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.

I próbowałem już reinstal javy, Minecrafta i nic. Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11340956
    1010011010
    Poziom 32  
    Ocena: 152
    Spróbuj zabić proces Javy i wtedy uruchomić grę. Gra sama uruchomi proces javy i problem powinien ustąpić.
    Często pojawia się również gdy posiadasz nielegalną wersję gry. W tym przypadku zalecam ZAKUP.
    Dodatkowo spróbuj zainstalować Java Development Kit.

Update: ile masz ramu?
  • REKLAMA
  • #3 11343344
    kubekherbaty123
    Poziom 9  
    Jak to zabić proces Javy? Jak to zrobić? Ale wcześniej tego nie miałem normalnie się uruchamiała piracka tylko zachciało mi się Minecrafta przeinstalować i kaboom już nie działał.
    Java Development Kit mam zainstalowane.I jeszcze coś po zainstalowaniu Javy 6 jest taki Error: Could not create the Java Virtual Machine. Ramu mam 1GB
  • REKLAMA
  • #4 11343364
    kasiunia7777
    Poziom 39  
    Ocena: 244
    A może byś tak zainstalował najnowszą bo jest java 7:
    http://www.java.com/pl/download/manual.jsp
    Tylko wcześniej usuń wszystkie które masz zainstalowane.

kubekherbaty123 napisał:
    Jak to zabić proces Javy? Jak to zrobić?

Wchodzisz w menadżera zadań, tam jej szukasz i wyłączasz.
  • REKLAMA
  • #5 11343385
    kubekherbaty123
    Poziom 9  
    Ale jak miałem Jave 7 to wyskakiwały 2 errory: Error: Could not create the Java Virtual Machine.
    Error: A fatal exception has occurred. Program will exit. Weszłem w menedżera zadań i wyłączyłem tą javaw i nic
  • #6 11343428
    pitrala1
    Poziom 33  
    Ocena: 111
    Jak używasz mineshafter to też wyskakuje coś takiego?
  • #7 11343437
    kubekherbaty123
    Poziom 9  
    Odpaliło z Mineshaftera
  • #8 11343510
    pitrala1
    Poziom 33  
    Ocena: 111
    Mineshafter potrzebuje internetu do załączenia launchera. Zaraz wysle Ci tego, którego używam, delikatnie go zmienię, tak by pasował do Twojej ilości ramu :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchomieniem gry Minecraft, który objawia się błędem "Could not create the Java Virtual Machine". Pomimo reinstalacji Javy i gry, problem nie ustępuje. Użytkownik posiada 1 GB RAM-u i zainstalowany Java Development Kit. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym zabicie procesu Javy w menedżerze zadań, instalacja najnowszej wersji Javy (Java 7) oraz użycie launchera Mineshafter, który wymaga dostępu do internetu. Użytkownik potwierdza, że gra działa z Mineshafterem, co sugeruje, że problem może być związany z konfiguracją Javy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA